5 vinnende rekrutteringstips for å ta vekk fra mars galskap

5

Mars er en etterlengtet tid for mange. Det er en tid da både sportsfans og ikke-sportslige fans kommer sammen for å bli med på kontorsbasseng. Trygge parenteser settes sammen med forventningen om “Jeg tar det hele i år!”, Inntil den lille skolen du aldri har hørt om, trekker opp et opprør mot vinnerteamet ditt. March galskap kalles “March Madness” fordi alt kan skje i NCAA March Madness turneringen!

Men hva definerer et vinnerlag nøyaktig? Hvordan kommer noen av lagene du aldri har hørt om, til å slå favorittlaget? Som rekrutterere er det noen få egenskaper som kan læres av de vinnende lagene i March Madness -turneringen. Fra strategi, til besluttsomhet, til avslutning i de siste øyeblikkene, vi vil ta et dypdykk i hver av disse vinnende playbook -egenskapene og mer for å lære hvordan du kan være en vinnende rekrutterer!

  1. Strategi

Når lagene forbereder seg på å spille motstanderen i turneringen, studerer de videofilmer, trener skuespill og kommer med en overordnet strategi for å beseire det andre laget. På samme måte må hver rekrutterer komme med en vinnende strategi for hver nye jobbordre for å finne den perfekte kandidaten til klienten i tide. Akkurat som spillere studerer gamle opptak av motstanderen din, kan du starte med å se på lignende stillinger du har rekruttert til tidligere for å se vellykkede måter du har funnet kandidater på. Kanskje du allerede har noen få kandidater i gang fra forrige gang som kan passe godt for denne stillingen.

Vinnende spillere prøver også å “visualisere spillet sitt.” I hodet ser de seg selv driblet forbi motstandere, scorer poeng og lager spillvinnende skudd. Alle de beste idrettsutøverne, ikke bare inkludert basketballspillere, visualiserer spillet sitt og vitenskapen har vist at denne mentale strategien faktisk kan fungere! Selv om rekrutterere absolutt kan visualisere seg selv ved å finne en kandidat deres klient aldri kunne ha drømt om, må rekrutterere gjøre det enda mer visualisere handlingsplanen deres og skrive den ut.

Noen viktige punkter å vurdere når du kommer med en strategi og handlingsplan for å fylle ut bestillingen din:

  • Hvor vil du promotere jobben? Vil du bruke Indeed®, CareerBuilder®, LinkedIn®? Hva er den beste plattformen for denne bestemte jobbordren for å finne de beste kandidatene?

  • Hva slags kandidater vil du målrette mot? Hvilken erfaring vil du se etter? Hvilken ferdighet må de ha?

  • Hvordan kan du bruke ATS til å finne kandidater? Ofte kan du umiddelbart ty til å finne nye kandidater, men din ATS kan huse hundrevis eller tusenvis av kandidater rett foran deg! Så snart du finner ut hvilke typer kandidater du leter etter, kan du bruke søkefunksjonene i ATS til å søke spesifikt etter den typen kandidater.

  • Har du allerede en pipeline av kandidater fra en lignende jobb du rekrutterte til tidligere? Som med punktet ovenfor, er det ikke alltid nødvendig å finne opp hjulet! Sjekk om du allerede har en håndfull kvalifiserte kandidater som du har undersøkt for en lignende stilling før. I så fall ville disse kandidatene være et godt sted å starte.

  • Har du tenkt å sette sammen en e -postkampanje for denne stillingen, etterfulgt av en samtale? Når du søker etter potensielle kandidater i ATS, kan du legge dem til i en bestemt rørledning for å gjøre det enkelt å inkludere dem i en e -post- og/eller ringekampanje.

Å komme opp med strategien din og trinn på hvordan du skal gjennomføre denne strategien er det første trinnet i å score den perfekte plasseringen! Som Bobby Knight, tidligere hovedtrener ved Indiana University Hoosiers (1971-2000) uttalte: “Viljen til å lykkes er viktig, men det som er viktigere er viljen til å forberede seg.”

  1. Ledelse og teamarbeid

Alle vinnerlag har en leder. Enten det er en bestemt trener på et lag, en spiller eller til og med begge — alle vellykkede lag har ledere som veileder laget i å gjennomføre strategien til en seier. Dette inkluderer også teamarbeid. Ledere er ikke ballsvin som prøver å gjøre alt selv. De jobber med teamet sitt for å hente hjem en seier!

Som rekrutterer er du leder for hver jobbordre. Du har ansvaret for ikke bare å utføre strategien din, men “lede” et vellykket team. Med hver jobbordre jobber du kanskje ikke tradisjonelt med et team, men det kan være andre du kan jobbe med for å fylle stillingen. Er det noen i bransjen du har en forbindelse med som kanskje kjenner noen til stillingen eller kan hjelpe med å annonsere den? Eller kanskje det er noen i bemanningsbyrået ditt som har fylt lignende stillinger tidligere. Samarbeid med dem for å se om de kan gi noen råd- de kan til og med henvise deg til noen for stillingen. Å bruke forbindelsene dine kan være ekstremt fordelaktig ved rekruttering. Som jeg alltid liker å si: “Teamwork makes the dreamwork!”

Teamarbeid kan også komme fra siden med å jobbe med klienten. I begynnelsen vil du ha full forståelse for hva slags kandidat klienten ser etter. Du vil også få spørsmål du har besvart. Etter det er det viktig å opprettholde et godt forhold gjennom hele prosessen, slik at de er sikre på at du er den rette personen til å finne kandidaten. Hvis alt går bra, vil de samarbeide med deg i fremtiden!

  1. Kommunikasjon

Kommunikasjon på og av banen er nøkkelen for et vinnerlag. Utenfor banen må laget tydelig kommunisere spillplanen slik at alle spillerne vet hvilken rolle de spiller. På banen er kommunikasjon like viktig for å kommunisere det du ser på banen, hvilket spill du kjører og mer.

Effektiv kommunikasjon er ekstremt viktig også for rekrutterere. Når du presenterer kandidater for kundene dine, må du finne den beste måten å presentere kandidaten og “selge” dem slik at klienten vet hvorfor de bør vurdere denne personen for stillingen. På samme måte, når du snakker med kandidater, må du presentere jobben på en måte som gjør dem interessert i stillingen, slik at de vil lære mer. Begge disse første kommunikasjonene er kritiske for å starte samtalen riktig. Du må være forberedt på å vite hva du skal si, hvordan du sier det, og det beste formatet når du skal presentere det (telefonsamtale, videosamtale, skjermdeling, e -post, etc.)

Når du kommuniserer regelmessig med kandidater, må du også finne ut hva som er den beste kommunikasjonsmåten for dem. Er det e -post, tekst, telefon? Når du starter en innledende samtale med en kandidat som er interessert, kan du finne ut hva som er den beste måten å få tak i dem. Det vil gjøre både livet ditt og livet lettere. En langsom responstid kan ofte unngås, så lenge du kommuniserer på den beste måten for dem å svare rettidig.

Videointervjuer er også en form for kommunikasjon som har blitt populær under pandemien. Noen rekrutterere føler seg kanskje ikke komfortable med å gjøre et videointervju, men det er akkurat som om du gjennomfører et personlig intervju. Den eneste forskjellen er at intervjuet blir gjort praktisk talt. Rekrutterere ønsker å ha de vanlige intervjuspørsmålene forberedt, kle seg profesjonelt og ha den riktige bakgrunnen/belysningen. Før kandidaten kommer på intervjuet, må du kontrollere at lyden og bildet fungerer. Det kan også være lurt å gi spesifikke instruksjoner til intervjuobjektet om hvordan du kan bli med i videointervjuet og koble til audio/visuelt. Selv om det virker greit, kan du sende instruksjoner på forhånd for å sikre at det går greit uten tekniske problemer. Det første intervjuet med kandidaten er som ditt “første inntrykk”. Selv om de kan være nervøse for å ha et godt førsteinntrykk med deg, vil du også ha et godt førsteinntrykk med dem. Hvis intervjuet ikke går greit eller virker uprofesjonelt, er det ikke sikkert at de er interessert i å jobbe med deg fremover.

Effektiv kommunikasjon gjennom hele rekrutteringsprosessen er avgjørende for å komme deg nærmere den perfekte rekruten!

  1. Besluttsomhet

Aldri gi opp er en egenskap alle vinnende NCAA -lag har. Uansett hvor mange poeng de er nede, er de fast bestemt på å fortsette å kjempe fordi spillet aldri er over til slutten. Alt kan skje og vi har absolutt opplevd dette mens vi så på March Madness! Kobe Bryant, en av de største NBA -spillerne gjennom tidene, sa en gang: “Øyeblikket du gir opp, er øyeblikket du lar noen andre vinne.”

Det samme kan brukes ved rekruttering. Du finner kanskje ikke den perfekte kandidaten i utgangspunktet og går gjennom oppturer og nedturer, men du må være positiv og fortsette å lete. Det er lett å bli motløs hvis vi mislykkes, men å være fast bestemt på å finne den riktige kandidaten vil hjelpe deg å lykkes i det lange løp.

Hvis du begynner å bli motløs, kan du ta et skritt tilbake og se hva som ikke fungerer og hvordan du kan løse det. Har du problemer med å finne den rette kandidaten? Mangler de noe fra sitt ferdighetssett som klienten ønsker? Kommer du i nærheten av å fylle jobbordren, men kandidaten godtar ikke tilbudet? Analyser hva som skjer og måter du kan komme på en løsning for å ta over spillet!

  1. Avslutter i de siste øyeblikkene

I likhet med det ovennevnte har vi alle sett kamper når lagene har ligget 20 poeng og gjort et mirakuløst comeback for å bli uavgjort i de siste øyeblikkene! Eller kanskje det er et spikerbit -spill helt ned til de siste sekundene! March Madness er kjent for “summer beater wins”. Angst skynder seg gjennom oss mens vi sitter på kanten av sofaene våre og håper teamet vårt er det som trekker av seieren! Hvordan kan lag “fullføre” om de siste sekundene? Noen ganger kan det være utenfor et lags kontroll, men det er også måter å forberede seg på disse øyeblikkene når du er “lik 88″ med 5 sekunder igjen! ” En måte er å øve på summer summer og ha en spillplan når de skjer.

For rekrutterere er “summer beater win” når kandidaten dukker opp den første dagen! Du fant den perfekte kandidaten, tilbudet ble akseptert, og de kommer på jobb den første dagen. Hurra!!!

** CONFETTI FLUGER NED, DU SETT PÅ DITT MESTEHATTE, OG HOLD OPP DITT SEFERTROFI !! **

Men som rekrutterere vet du ofte at selv om en kandidat aksepterer tilbudet, betyr det ikke at de dukker opp den første dagen! Hvorfor skjer dette? Hva får en kandidat til å “spøke” deg? Det kan være flere årsaker, men en måte å forhindre det på er ved testing måter å forhindre det. Sjekk artikkelen vår, ” Ghosted av kandidaten din? Bli en Ghostbuster “for tips og beste praksis for å unngå å bli spøkelse. Når du oppdager beste praksis og testmetoder for å eliminere spøkelser, vil du være i stand til å fullføre flere av de summende slagskuddene for seieren!

Lagene i March Madness er nådeløse og alle har en drivkraft til å bli NCAA March Madness Tournament Champion! Som du kan se, er det mye vi kan lære av disse teamene om strategi, ledelse og teamarbeid, kommunikasjon, besluttsomhet og avslutning i de siste sekundene. Så gå ut dit, ta med deg denne rekrutteringslekeboken, og vær en rekrutteringsmester!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved