Bilvaskmarkedsføring og kundeoppbevaring – Tilbake til det grunnleggende

By | October 15, 2021

Å skape markedsføring og kampanjer som fungerer er en stor utfordring for eiere og operatører av vaskevask. Det grunnleggende problemet som mange bilvasker støter på er at de aldri vil generere kundeloyalitetsnivået de håper på med mindre de dekker de grunnleggende behovene til kundene først. Hvis en vaskeeier kan identifisere forbrukeratferd, vil han eller hun ha en bedre posisjon til å målrette produkter og tjenester mot dem. Kjøperatferd er fokusert på behovene til enkeltpersoner, grupper og organisasjoner.

Det er viktig å forstå relevansen av menneskelige behov for kjøperatferd fordi markedsføring handler om tilfredsstillende behov. Mazlows behovshierarki blir undervist i psykologiklasser over hele verden, og teorien skisserer de helt grunnleggende menneskelige behovene som må tilveiebringes for å virkelig oppleve høyere følelser som prestasjon, respekt og selvfølelse. På det laveste nivået i dette hierarkiet er de grunnleggende behovene som mat, luft, vann, varme og de grunnleggende nødvendighetene for å overleve må dekkes. Du kan ikke gå opp til høyere nivåer i hierarkiet med mindre dine grunnleggende behov er dekket.

Forbrukerne har også et veldig spesifikt sett med behov som må imøtekommes. Å forstå forbrukernes kjøperatferd er å forstå hvordan personen samhandler med markedsføringsbudskapet ditt.

Tenk på at hver forbruker kommer til å bli påvirket av sin kultur og munn til munn, holdning til vask, deres evne til å lære ved instruksjon (kundeopplæring) og deres oppfatning av vaskeanlegget. Det er en rekke BEHOV som først må oppfylles før en forbruker kan gå over til å ta en kjøpsbeslutning, stedvalg, merkevalg og andre valg de uunngåelig vil ta.

Kundens behov

På det helt grunnleggende nivået må en bilvaskoperatør appellere til kundens grunnleggende behov før de kan vurdere å fokusere på å etablere kundelojalitet.

Beslutningsprosessen for en kunde på en bilvask vil først være å bestemme hvilke vaskefasiliteter de vil bruke etterfulgt av å sammenligne de tilgjengelige valgene mot en rekke andre kriterier.

Grunnleggende behov 1: Kvalitet

Det er her det kommer ned til sannhet i reklame. Du må gi det grunnleggende for at en kunde skal vaske bilen sin ordentlig. Hvis du ikke kan rengjøre bilen med såpe og vann, mislykkes du som en virksomhet som spesialiserer seg på bilpleie. Det burde ikke være noen overraskelse for en vaskeeier at folk slutter å bruke vasken din hvis den ikke får bilen ren. Det andre aspektet av kvalitet er når en kunde har tilgang til problemfritt utstyr. Hvis vaskeutstyret er skadet eller forfallet, vil dette påvirke om en kunde vil bruke anlegget ditt.

Grunnleggende behov 2: Utseende

De fleste vaskekunder vurderer renslighet som en av de viktigste faktorene for en bilvask. Steder med skitne vegger, avskallingsinstruksjonsskilt og falmede dekaler vil se en merkbar nedgang i kundebeholdningen.

Grunnleggende behov 3: Sikkerhet

Kunder som besøker bilvaskeanlegg, vurderer deres sikkerhet når de bruker vaskeanlegg. Steder med dårlig belysning og overdreven slentring vil drive kunder bort og hindre dem i å komme tilbake hvis de ikke følte seg trygge ved bruk av vaskeanlegget.

Grunnleggende behov 4: Verdi

For å skape en lojal kunde må en bilvask -eier skape verdi i tjenesten de tilbyr. Verdi vil bli oppfattet annerledes av hver kunde, og som vaskeier må du vurdere demografien din for å finne ut hva som vil være det viktigste for dem.

Eksempler på verdiforslag:

Miljøvennlig – En bilvask som fokuserer på miljøforvaltning, vannbeskyttelse, energibesparelse, bærekraftige kjemikalier, og som fremmer dette, vil skape verdi for en bred demografi.

Veldedighetsstøtte – Bilevaskeiere har muligheten til å bli involvert i lokalsamfunnet ved å støtte lokale veldedige organisasjoner og organisasjoner. Bilvask har en enorm mulighet til å bli kjent som den samfunnsbaserte vaskevirksomheten i byen.

Car Wash Club – Ved å dra fordel av et lojalitetskortsystem kan bilvaskoperatører gi kundene en grunn til å kjøpe seg inn i lojalitetsprogrammet sitt gjennom insentiver og kampanjer. Forbrukerne har blitt opplært av storboksen til å være en kortbærende kunde, og operasjoner som drar fordel av lojalitetskortprogrammer er svært konkurransedyktige i sine lokale markeder.

Regngarantier – Mange fullservices og ekspressvaskeoperasjoner tilbyr en regngaranti som gir forbrukerne sjel og trygghet i vaskekjøpet.

Ubegrenset vaskeprogram – Programmer som tillater ubegrensede vasker i bytte mot en månedlig betaling eller et årlig abonnement har vist seg å være svært vellykkede i visse markeder.

Lavprisgaranti – Det har vært en enorm eksplosjon i antall rimelige ekspressvasker som åpner seg rundt om i landet. Denne modellen vil ikke fungere for hver eier eller for hvert marked, men den voksende trenden er verdt å se. Noen markeder har rekordstore fortjenester, og andre sliter med å få endene til å møtes med så lave marginer.

Overlegen kundeservice – Å ha gode tjenester har lenge vært et av de store salgsargumentene for å gå til en fullservicebilvask. Når du har ansatte på stedet, har du en fantastisk mulighet til å tilby god kundeservice.

Kundelojalitet

Kundelojalitet er noe en virksomhet oppnår ved å tilfredsstille kundenes behov som forbruker. Hvis du kan dekke de grunnleggende behovene, etablere verdi i tjenestene dine og forbli konsekvent i leveringen av tjenesten, vil kundene forbli faste kunder.

Hvordan ser suksess ut?

For å appellere til det største antallet kunder bør fokuset ditt være å fokusere på å komme tilbake til det grunnleggende. Når du kan være den rene, trygge, kvalitetsbiltvask som tilbyr enkle verdierklæringer til kundene dine, kan du deretter fokusere på ytterligere verdiskapende kampanjer for å bringe kundene tilbake.

Forskjellen mellom en vellykket markedsført virksomhet og en virksomhet som ikke lykkes med å markedsføre, er at du i det lange løp blir husket av kundene dine for det du har gjort for dem. Altfor mange bilvaskfirmaer tror at ved å kutte prisene og gi store rabatter vil de vinne nye kunder. Rabatter går bare så langt når du prøver å få inn nye kunder fordi rabattering er midlertidig og langsiktige priskutt reduserer bunnlinjen. Så lenge du møter kundenes grunnleggende behov, vil en vellykket markedsføring engasjere kundene og samfunnet på en måte som vil like deg og din virksomhet. En vellykket markedsført bilvaskvirksomhet vil ikke bli kjent som “den billige vasken” i samfunnet. Den vellykkede vasken i byen vil bli kjent som “veldedighetsvasken”, “innsamlingsvasken”, “vasken som driver den morsomme bilen i den lokale paraden”, “den raske vasken”, “den praktiske vasken”, eller vi kan håper i det minste at vasken er kjent som “vasken som gjør bilen ren”. Dette er verdiuttalelsene som vi bør strebe etter i våre lokalsamfunn og med kundene vi gjør forretninger med.

Leave a Reply