Bruk ATS for å finne kandidater under kandidatmangelen

B

Etter hvert som økonomien kommer på beina igjen og flere amerikanere blir vaksinert, har det vært en økning i ledige jobbmuligheter. Det arbeidsgivere imidlertid finner er at få kandidater søker. Færre kandidater svarer på stillingsannonser, som er hele 360 ​​fra for ett år siden da arbeidsledigheten var på den høyeste noensinne og jobbmulighetene var langt og få i mellom. Så, hva er årsaken til “kandidatmangelen”?

En fersk artikkel fra USA Today Money¹ rapporterer at mange amerikanere er bekymret for å bytte jobb under pandemien på grunn av helserisiko og økonomisk risiko. Det er et “trygt” alternativ å bo i selskapet de er hos for øyeblikket. Andre er fornøyd med dagpengene de mottar. I noen tilfeller tjener arbeidere mer penger “arbeidsledige” enn hvis de jobbet. De har ikke et insentiv og er ikke motivert til å gå på jobb når de kan tjene mer penger på å være hjemme. Dette har fått bemannings- og rekrutteringsfirmaer til å fokusere sine strategier på å nå ut til kandidater som allerede jobber. Rekrutterere har til og med begynt å nå ut til konkurrerende selskaper for å rekruttere dyktige arbeidere og ledere på lavt nivå, noe som vanligvis er en taktikk for å rekruttere ledere på høyt nivå.

Ettersom bemannings- og rekrutteringsselskaper kommer opp med nye strategier for å finne kandidater under “kandidatmangelen”, er ditt søkersporingssystem (ATS) en viktig ressurs som ikke kan overses. Det er ikke bare flere verktøy du kan bruke i en ATS, men den huser hundrevis og, i noen tilfeller, kanskje tusenvis av kandidater rett foran deg! I denne artikkelen vil vi ta et dypdykk i en håndfull nyttige verktøy du kan dra nytte av i din ATS.

Henvisningsrapporter

Den første viktige informasjonen du kan hente fra ATS er en rapport om kandidathenvisningene dine. I løpet av de siste 3 månedene, gjennom hvilken kilde har flest kandidater kommet inn til databasen din? Er det gjennom en jobbtavle, sosiale medier, cold calling? Å se på denne informasjonen kan bidra til å finne ut hva som “for øyeblikket” er den beste kilden for deg å rekruttere kandidater. Du kan da fokusere mer av innsatsen på kildene som for øyeblikket presterer litt bedre enn andre.

Bruke søk og rørledninger

Både søkemulighetene og rørledningene i din ATS er kraftige ressurser for deg når du søker etter kandidater. Som nevnt i introduksjonen kan din ATS ha hundrevis eller til og med tusenvis av kandidater for hånden. Å bruke søkene og rørledningene dine i ATS er et flott sted å begynne søket etter kandidater.

Rørledninger er et nyttig verktøy når du skal bygge en liste over “topp” kandidater. Hvis du allerede har bygget en rørledning, ville dette være et godt sted å begynne. Hvis en pipeline ikke allerede er bygget, kan du begynne å bygge en pipeline som inkluderer toppkandidatene du ønsker å nå ut til. Rørledningene kan brytes ut etter bransje og/eller posisjon. Å bryte ut hver pipeline etter bransje eller stilling vil hjelpe deg når du rekrutterer til nåværende stillinger, og vil også være nyttig i fremtiden når du rekrutterer til stillinger som ligner. Dette vil være talentpipelines du fortsetter å legge til og oppdatere – ikke bare en engangsbruk. På den måten vil toppkandidater alltid være lett tilgjengelige basert på bransjen og/eller stillingene du rekrutterer til. Når du har lagt til de første kandidatene du vil inkludere i pipelinen din, kan du bruke søkefunksjonene i ATS for å legge til andre kvalifiserte kandidater.

Noen populære søk du kan utføre inkluderer søk etter ferdigheter, stilling, ansettelseshistorikk, sted (hvis det er et spesifikt sted du må rekruttere til), og sist kontaktet (hvis du vil begrense søket ditt basert på forrige gang du kontaktet en kandidat.) Et annet nyttig søkealternativ er å utføre et fulltekstsøk etter nøkkelord. Et fulltekstsøk gjennomsøker databasen din for å finne bestemte nøkkelord i en kandidats profil, inkludert deres CV. Dette er nyttig hvis du vil søke på stilling for å se hvilke kandidater som har hatt en lignende rolle. Mens du utfører søk og finner kandidater, legg dem til i pipeline.

Automatiserte arbeidsflytundersøkelser

Du har dine rørledninger bygget; deretter kan du sende ut en automatisert arbeidsflytundersøkelse til disse kandidatene! Å sende en undersøkelse vil bidra til å begrense listen din for å finne ut hvilke kandidater som er interessert i en jobb. Resultatene av undersøkelsen vil bidra til å spare tid slik at du ikke når ut til kandidater som ikke ser etter. Noen ATS-løsninger vil ha en integrasjon som lar deg sende ut en e-post eller tekstmelding som inkluderer spørreundersøkelser. Basert på undersøkelsessvaret vil de automatisk motta en oppfølgings-e-post som passer deres svar. Hvis dette alternativet ikke er tilgjengelig for deg, kan du enkelt sende ut en spørreundersøkelse til din pipeline via en plattform som Survey Monkey® eller Google Forms®. Disse svarene vil ikke bli automatisert eller logget på din ATS og vil kreve litt mer manuelt arbeid, men du vil fortsatt kunne få det samme sluttresultatet.

Eksempler på enkle ja/nei-spørsmål du kan inkludere for å måle hvem som er interessert i å snakke:

  • Er du åpen for å bytte jobb? (hvis de jobber)

  • Er du åpen for jobb? (hvis de ikke fungerer)

Under “kandidatmangelen” kan det også være viktig å tilby et insentiv til kandidater, avhengig av bransje. Du kan tilby insentiver basert på ytelse, oppmøte, henvisninger og mer. Insentiver kan ikke bare lokke noen til å jobbe med deg, men det kan også bidra til å øke ansattes engasjement slik at de jobber med deg lenger.

Insentiver kan omfatte:

  • Ett års strømmetjenesteabonnement

  • Dagligvarer til en verdi av $X levert hjem til dem med valg av hva de vil ha!

  • Månedlig eller årlig måltidsabonnement

  • Gratisbilletter til en sportsbegivenhet eller lokal attraksjon

  • Rundt høytiden kan du tilby en gratis Tyrkia-middag til Thanksgiving eller spesiell høytidsgave

Hvis du bestemmer deg for å opprette et insentivprogram eller bruke et eksisterende, kan du inkludere et spørsmål i undersøkelsen som knytter seg til insentivprogrammet:

  • Ville du vært åpen for å jobbe hvis du kunne få et års Netflix-abonnement for oppmøte?

Ved å inkludere et undersøkelsesspørsmål som knytter seg til insentivprogrammet, kan du se om de ville være åpne for å jobbe hvis det var et ekstra insentiv i forhold til hvis det ikke ble tilbudt et insentiv.

Oppfølgingskommunikasjon

Når undersøkelsesresultatene dine er inne, vil du sende ut en oppfølgingskommunikasjon til kandidatene som sa at de er interessert i en jobb. Hvis ATS-en din har en innebygd integrasjon, lik den ovenfor, kan neste e-post automatisk gå ut til et planlagt tidspunkt basert på hvilke kandidater som sa «ja». Hvis du ikke har et automatiseringsverktøy, kan du opprette en e-post- eller SMS-mal i din ATS for å sende ut en oppfølgingsmelding til disse kandidatene. I meldingen kan du inkludere informasjon om jobben, insentivprogrammet (hvis du tilbyr et), og en måte for dem å svare «Jeg er interessert».

I noen tilfeller kan du til og med inkludere en “job accept”-lenke rett i kommunikasjonen. Noen ATS sine mobilapplikasjoner tillater også en lignende “jobb aksept” funksjon der du sender en jobb direkte til en kandidat gjennom ATS sin mobilapplikasjon og de kan godta en jobb på den måten. Ved å inkludere en lenke for å akseptere jobbtilbudet, vil du enkelt plassere kandidater uten ekstra innsats fra din side. Det er også praktisk fra kandidatens perspektiv fordi alt de trenger å gjøre er å klikke på lenken for å akseptere jobbtilbudet.

*Din oppfølgingsmelding fra undersøkelsen, kan komme i mange fasonger basert på hvilke verktøy du har tilgjengelig for deg.

Oppslag i sosiale medier

Til slutt, for å utfylle den ovennevnte oppsøkelsen, kan du også bruke de sosiale medieverktøyene i ATS for å legge ut stillingsbeskrivelsen i nettverket ditt og oppmuntre andre til å dele. Under den nåværende “kandidatmangelen” kan henvisninger være spesielt nyttige for de som nøler med å bytte jobb under pandemien. Å se noen i nettverket deres dele jobbmulighetene dine, kan gi dem et løft av oppmuntring og tillit til å jobbe med bemannings- og rekrutteringsselskapet ditt.

Redusere kandidatmangelen

«Kandidatmangelen» kan føre til en rekke hindringer for bemanning og rekruttering. Å bruke din ATSs pool av kandidater, i tillegg til å dra nytte av de robuste verktøyene som er tilgjengelige, vil bidra til å redusere eventuelle kandidatmangel du står overfor. Å finne de riktige kandidatene i din ATS som er åpne for arbeid er nøkkelen, og å følge opp på en praktisk måte for å akseptere et jobbtilbud vil plassere kandidater raskere og enklere. Til slutt, husk å bruke henvisningsrapporten din til å dra nytte av kildene der flest kandidater kommer fra for å holde en jevn strøm av nye kandidater. Snart kan kandidatmangelen din bli et kandidatoverskudd!

Kilder:

USA Today-penger¹

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved