Datadrevet markedsføring starter med data, ikke programvare

By | October 16, 2021

Organisasjoner er godt klar over at nøkkelen til å påvirke en kunde eller et prospekt er å nå dem til rett tid i kjøpsreisen. Flerkanalsmarkedsføring drevet av et enkelt, organisert, integrert syn på forbrukere gir bedrifter muligheten til å utføre vellykket datadrevet markedsføring. Datadrevet markedsføringssuksess er avhengig av to elementer:

1. Enkelt kundevisning (noen ganger referert til som 360 graders visning)

2. Handlingsrettede markedsføringsdata

Enkelt kundevisning

For å utvikle et enkelt kundesyn på alle forbrukere, krever en organisasjon å integrere all sin kunde- og potensielle markedsføringsinformasjon på et sentralt sted. Nøkkelen er å matche alle tilgjengelige data for ett individ til det spesifikke individet. Å koble alle aspekter av en forbruker til alle de forskjellige variablene som gjelder for den forbrukeren kan være en skremmende oppgave. Men når det gjøres riktig, tilbyr enkeltkundesynet et vell av kunnskap til markedsførere. Ved å bruke en enkelt forbrukervisning kan organisasjoner analysere og forstå hele forbrukerreisen. Denne kunnskapen gir bedrifter den datadrevne muligheten til å distribuere riktig melding til rett tid ved å bruke riktig kanal til riktig mottaker.

Markedsføringsdata som kan brukes

For å gi kunder og potensielle kunder personlige, relevante og rettidige interaksjoner, må markedsførere ha markedsføringsdata som kan brukes. Handlingsbare data betyr at dataene dine alltid er pålitelige, tilgjengelige, friske og integrerte (TAFI). Uten data som kan brukes, har ikke organisasjoner det grunnlaget som er nødvendig for å utføre datadrevet markedsføring. Myriaden av markedsføringssystemer som brukes av selskaper for å utføre kryss-kanalmarkedsføring, er bare så gode som dataene som et gitt system utnytter. Datadrevet markedsføring starter med data, ikke programvare.

Datadrevet markedsføringssuksess er innen rekkevidde

Det er innen rekkevidde å utvikle en enkelt kundevisning fra alle markedsføringsdataene dine og sikre at markedsføringsdataene dine kan brukes. En markedsføringsdatabase gir markedsførere et fullt integrert, pålitelig 360-graders syn på kunden som styrker deres datadrevne markedsføringsinitiativer. En markedsføringsdatabase gir også ulike programvaresystemer og plattformer handlingsrettede, integrerte data for å sende personlige, relevante og rettidig interaksjon gjennom forbrukerens kjøpsreise.

Datadrevet løsning for markedsføringsdatabase

En enkelt kundevisning er bare tilgjengelig for organisasjoner som fullt ut kan integrere relevante data på et sentralt sted. En databaseløsning gir bedrifter en sentral plassering og en datadrevet markedsføringsdatabaseløsning. En markedsføringsdatabase inneholder informasjon som hvor og hvordan produkter kjøpes, når og hva som ble kjøpt, brukt dollar og kundedemografisk/livsstil og firmografisk informasjon. Innsiktsfulle markedsføringsdata gir databasemarkedsførere muligheten til å lage målrettede markedsføringskampanjer som publikum vil forholde seg til og handle ut fra. Hvordan? Muligheten til å trekke ut alle markedsføringsdata-fra interne og eksterne kilder-lar direkte markedsførere lage et tredimensjonalt portrett av kundene sine. Markedsførere kan lage dette bildet fordi de har tilgang til et bredt utvalg av detaljert informasjon om hver enkelt. Deretter er direkte markedsførere lett i stand til å bestemme interessene kundene og potensielle kunder har, deres foretrukne kommunikasjonskanal og hvilke tilbud de mest sannsynlig vil svare på. Til syvende og sist kan organisasjoner trekke finjusterte lister for sine markedsføringskampanjer eller bruke dataene for markedsføring på tvers av kanaler via andre markedsføringsprogramvaresystemer og plattformer.

En ekte datadrevet databaseløsning lar selskaper integrere elementer som følgende.

  • Kunde- og/eller prospektdata
  • Flerkanals kontaktdata (f.eks. Postadresse, e-postadresse, tekstmeldinger, telefonnummer, mobil push, sosiale medier, etc.)
  • Nyhet, frekvens og monetære data
  • Administrerte data på flere nivåer (f.eks. E-post, individ, husholdning, bolig, unik virksomhet, unik e-postadresse, etc.)
  • Attributter til kunder og/eller potensielle kunder (f.eks. Interesser, preferanser eller interesser)
  • Demografisk/livsstil og firmografiske data
  • Segmenteringsdata
  • Kampanjehistorikk
  • Markedsføringssporings-/markedsføringshistorikk
  • Flerkanalsundertrykkelse og fravalg av data

En fullt integrert datadrevet databaseløsning gir markedsførere muligheten til å samle tilleggsinformasjon om sine kunder og potensielle kunder som driver kampanjesvar, salg og avkastning. Datadrevet markedsføring starter med data, ikke programvare.

For å lære mer om fordelene med datadrevet markedsføringsdatabaseløsning, gå til http://www.dovetaildatabase.com/marketing-database-solution-experts.

Leave a Reply