De 3 R-ene til kundeservice

D

Det jeg skal fortelle deg kan virke veldig åpenbart – du kan til og med si DUH! men faktum er, – mange bedrifter glemmer de 3 R-ene for god kundeservice- Respekter kunden din, ta ansvar for dine handlinger og produkter og gi kundene dine full refusjon når det bare ikke er riktig. Jeg lover deg at hvis du følger disse 3 enkle reglene trenger du aldri å løpe etter den samme kunden igjen!

Respekter kunden! Omtrent like ren som nesen i ansiktet ditt ikke sant? Feil!

Hvor mange ganger har du blitt møtt på en mindre høflig måte eller enda verre – ikke i det hele tatt! Aldri miste muligheten til å gjøre et godt førsteinntrykk – svært sjelden har du en ny sjanse til å angre skaden som ble gjort ved det første møtet. Ingen mengde reklame eller til og med freebies kan veie opp for denne faux pas. Husk at det tar en kunde 10 ganger å se annonsen din før den blir ekte for dem. Én kunde har makten til å fortelle 50 personer hvor forferdelig du er. Det er mye skadekontroll. Det betyr at 50 personer trenger å se annonsen din 10 ganger – det vil si 500 ganger hver x 50 – er du i ferd med å gruble ennå? Det blir mye deig! Ville det ikke vært lettere å være oppmerksom og være hyggelig første gang?

Kunder – de er din bedrift – Du trenger dem – de trenger ikke deg. De er den mest verdifulle varen din, og det skal ikke mye til for at de er illojale – på den annen side – utvikle tillit – og det spiller ingen rolle hvor mye produktet ditt koster – de vil fortsatt kjøpe Kraft uten navn. Hvorfor? Fordi de har blitt verdsatt som kunde. Behandle kunder slik du ønsker å bli behandlet.

7 usunne holdninger av respektløshet

o Uprofesjonelle hilsener

o Ansatte som ikke kjenner selskapets målsetning

o Personale som ikke kjenner produktet

o Ansatte som ikke forstår at kunden er den eneste grunnen til at de får lønn denne uken

o Ledelse som ikke lytter til ansatte om hvordan de skal “fikse” kundeservice

o Gi frontlinjepersonalet myndighet til å “fikse” et kundeproblem på stedet

o Respekter kundens tid

Ansvar

o Bedriften bør være ansvarlig for produktet deres – alle delene og delene skal være der, og produktet gjør det det sier det gjør

o Når du tar ansvar for noe tar du tilbake makten din. Hvis noe er galt med tjenesten din – innrøm det for kunden i stedet for å skylde på andre

o Kunden har alltid rett. Ikke utfordre dem, husk hva som skulle til for å få dem inn døren – og hvor mye det vil koste deg i rykte hvis de går ulykkelige ut.

o Sørg for at de ansatte er kreative og har evnen til å ta beslutninger på vegne av organisasjonen din, slik at de har makten til å gjøre kunden fornøyd. Dette kan være så enkelt som å kunne kaste i en penn eller enda bedre, ta av skatten…

Refusjon-

o Ingenting er verre enn å kjøpe noe som ikke fungerer og finne ut at du må ha en kreditnota.

o HVIS dette er din policy – sørg for at kunden VET dette før du kjøper.

o Personlig tror jeg at en refusjon er mer respektfull for kunden din. Du har kanskje ikke et annet produkt som de VIL ha eller trenger. Å få dem til å kjøpe noe de IKKE vil ha bare fordi du har pengene deres – etterlater en dårlig smak i munnen deres, og de vil tenke seg om to ganger før de handler på etablissementet ditt igjen.

o Vær blid når du tar retur… En forbruker som kan handle og trygt vet at du garanterer at det du selger blir en returkunde. De vet at de kan handle med selvtillit – hvis de gjør en feil – vil du hjelpe med å fikse det ved å ta tilbake varene – dette er veldig kraftig og det er grunnen til at folk handler i store varehus – fordi de VET om det ikke er riktig det kan returneres.

o La dine ansatte tilby å hjelpe dem med å finne noe som er mer passende. Folk vet ikke alltid hva du har å tilby. Kunnskapsrike ansatte er din største ressurs, og hvis de er i stand til å matche produktene eller tjenestene dine til kundenes behov, har du skapt en kunde for livet!

Dette er kundeserviceløsninger som vil påvirke bunnlinjen. Implementer disse ideene og du vil se et skifte begynne. Dine ansatte vil være stolte fordi de vil være mer kunnskapsrike og ha evnen til å HJELP Kunden vil være glad for å vite at du er der for å TJENE dem på en munter og rettidig måte

DU blir glad fordi du slipper å jobbe så hardt for å få den samme kunden inn igjen!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved