De mange fordelene med et badstuebad på alle kroppens organer

D

Vi har alle hørt om badstue som en fin måte å slappe av på i tillegg til å gi kroppen en sjanse til å avgifte seg selv. Badstue er inkludert i ulike rutiner for helseklubber, gymsaler, etc. Effektene av badstue er ikke bare huddyp, men også dyptgående ettersom den påvirker alle organene i kroppen vår.

Badstuens svettebad setter opp en rekke reaksjoner som har en positiv effekt på hele kroppen så vel som alle indre organer. Det starter med utvidelse av kapillærene, noe som fører til økt tilførsel av blod til huden for å trekke varme og spre den dypt inne i kroppen. På grunn av denne handlingen øker hjertefrekvensen for å møte behovet for ekstra blodstrøm, og de ulike organene som mage, lever, nyrer, muskler, hjerne osv. har en tendens til å skylle ut urenhetene. Når porene i huden åpner seg ved badstuen, skylles giftstoffer ut sammen med svetten.

En perfekt øvelse for hjertet ditt

På grunn av denne raske blodstrømmen i hele kroppen under badstuen, blir hjertet tvunget til å pumpe blod med høyere hastighet, noe som forårsaker en belastning som er bra for hjertet. Mange forskere hevder at det økte volumet av blodstrøm under badstue holder blodtrykket innenfor normale grenser, mens de andre mener at effekten bare er forbigående. Det kan være ulike syn på badstuens varige effekt på blodtrykk og hjerteslag, men ingen kan nekte for at den samlede effekten av badstue er god.

Effekt av temperaturøkning

Under en badstuøkt på 15 til 20 minutter stiger temperaturen på hudoverflaten opp til 10°C, og økningen i den indre temperaturen er vanligvis opptil 3°C. Dette fungerer som en katalysator som starter en kjedereaksjon, som fører til å avgifte kroppen. Handlingen er litt beslektet med “feber” der de fleste bakterier og virus ikke kan overleve. Dette hjelper ikke bare med å kvitte kroppen fra skadelige bakterier, men også gi cellene en sjanse til å reparere dem.

Den økte temperaturen under badstuen påvirker blant annet hypofysen, noe som fører til en bedre kontroll av stoffskiftet som har en direkte effekt på kroppens ulike kjertler som binyrene, skjoldbruskkjertelen, eggstokkene og testiklene. Alt dette fører til bedre helse og en følelse av velvære.

En økning i den indre temperaturen fører også til å stimulere funksjonene til ulike kjertler som skiller ut hormoner. Det er også lagt merke til at på grunn av forbedret funksjon av eggstokker og testikler er det en markant økning i sexlyst etter badstuebadet!

Effekt på lungene

På grunn av effekten av badstue på ulike organer, øker behovet for oksygen i kroppen med så mye som 20 %, noe som legger ekstra press på lungene, som igjen møter det ved å øke tempoet. På grunn av høyere temperatur åpnes de tette luftveiene, noe som gir lindring fra ulike mindre luftveisproblemer som forkjølelse. Badstue anbefales imidlertid ikke for alle som lider av lungebetennelse eller annen akutt luftveissykdom.

Viktige råd

Badstue bør kun tas under ekspertveiledning, og bør avbrytes i det øyeblikket det er noen følelse av ubehag. Dette er ikke ment som medisinsk råd, og du bør kontakte legen din hvis du har spørsmål.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved