Detaljhandelskundeservice – Hvordan komplimentere kunden din

By | November 19, 2021

Salgsprofesjonell

o Hvorfor skal jeg gi komplimenter? Det er ingen mening i det!

o Er butikken det rette stedet for komplimenter?

o Jeg vet ikke hvordan jeg skal gi komplimenter

Komplimenter er snille, hyggelige ord – en ærlig og positiv respons på noens behagelige egenskaper. Ikke forveksle komplimenter med smiger — smiger, i motsetning til et kompliment, er preget av hykleri og obsequiousness. Det høres ofte røft og falskt ut. Alle liker å motta komplimenter — de gagner ikke bare de som mottar dem, men også de som gir dem.

Å gi komplimenter er det samme som å gi gaver. Et kompliment er en enkel måte å etablere et personlig forhold på ettersom det tilfredsstiller kundens behov for positive følelser og følelser. Komplimentet skal være oppriktig, kort og være basert på virkelige fakta. Hvert kompliment skal være unikt for personen, og du må være nøye med alderen og kjønnet til personen du ønsker å anerkjenne.

Du kan ikke gå galt med å gi et kompliment til en vanlig kunde. Du kan for eksempel komplimentere hvordan de ser ut: “Du ser alltid bra ut/i så god form” eller “du er veldig stilig”, eller du kan komplimentere forskjellige detaljer i utseendet deres (“du har et vakkert smil”) eller deres klær (“for en vakker bluse,” eller “flott slips!”). Du kan også rose personen på følgende måte: “Det er alltid hyggelig å snakke med deg,” eller “Det er flott å ha en så hyggelig kunde.”

Det er visse regler for å gi komplimenter. Nøkkelkomponentene i et kompliment er oppriktighet og tro på det du roser. Det minste element av falskhet føles umiddelbart og oppfattes som hånende. Hvis du ikke er trygg på det du roser – ikke si det.

Kundenes meninger

– Komplimenter viser velvilje

– Det er hyggelig å høre fine ord

– Jeg kommer alltid tilbake til en butikk hvor personalet komplimenterer meg

– Et kompliment lader meg opp for resten av dagen. Positive følelser er viktig for oss alle!

“Hvis folk ikke komplimenterte hverandre, ville det vært lite samfunn.” Vauvenargues Marquis

Leave a Reply