Dyp dykking – gassen er bare et verktøy

By | October 15, 2021

Mange erfarne dykkere vil til slutt gå dypere, og kanskje til og med teknisk dykking. Dypdykking har så mye å utforske. Det er en konstant debatt om hvilken gass du skal bruke til noen tekniske dykk. Noen vil si at dyp luft er utrygg. Andre sier at kostnaden for helium for trimix ikke rettferdiggjør den litt ekstra risikoen. Hvem har rett?

Ved å tilsette Helium til en luft- eller nitroksblanding reduserer mengden nitrogen i gassen. Derfor er det mindre risiko for narkose og dekompresjonssyke (DCS).

Helium er dyrt for de fleste dykkere. Du kan betale så mye som $ 200 eller mer for å fylle et dobbeltrom. Dette er noe vanskelig å sove på for noen dykkere. Dykking har ikke bare vært en rikmannssport. Mange av de opprinnelige pionerene var gjennomsnittlige lønnstakere.

Trimix legger til en sikkerhetsmargin for dykking dypt som er verdt å vurdere. Erfaringsdykkere kan finne ut av narkose -nivået der de er mest komfortable på dybden. Med programvare for gassblanding kan de blande en tank for å få helium/oksygen/nitrogen -blandingen til å nå dette nivået. De kaller dette ekvivalent narkotisk dybde (END).

For eksempel er du mest komfortabel med narkosenivået fra nitrogen på 80 ‘. Du planlegger et dykk til 180 ‘. Du kan blande en trimix -blanding for å ha den samme narkosefølelsen fra nitrogen hvis du var 80 fot mens du var på 180 ‘dyp. Nitrogen narkose og dekompresjonssyke (DCS) risikofaktorer er sterkt redusert. Dette gjør dykket definitivt tryggere og morsommere.

Hvorfor vil noen ikke dykke trimix? Dette er et veldig godt spørsmål.

  1. Kostnaden for helium kan forby folk å dykke dypere. Det er så mye som skal utforskes av hver dykker.

  2. Logistisk sett når ikke noen lokale miljøer dybder som blir risikable der trimix blir et krav.

  3. Med erfarne dykkere er den ekstra risikoen marginal og beregnes. Å finpusse ferdighetene dine gjør dypluftsdykking tålelig og trygt.

For eksempel må forlisdykkere i Midtvesten ha med seg en spade for å komme seg til 100 ‘, eller i noen tilfeller 130’. Dykkprofilene for disse dybdene er mer et dykk på flere nivåer. Med mindre noen er på et prosjekt av en eller annen type, er de ikke konsekvent på maksimal dybde og jobber hardt i lengre tid. Det er unntak fra regelen her. Jeg snakker bare generelt at det ikke er et problem.

De fleste tekniske dykkere øver og finpusser alltid sine ferdigheter for å bli bedre og skarpere som dykker. Dype dykk krever øvelse for å bli dyktig. Jo mer du øver, desto lettere blir dypdykking.

Å bruke gass som teknisk dykker er bare et verktøy i verktøykassen.

For å bygge et hus trenger du en hammer. Å velge en hammer som skal brukes, bestemmes av oppgaven. Gjennom forberedelse, logistikk og erfaring kan du finne ut hvilken hammer du skal bruke til jobben.

Teknisk dykking er ikke annerledes. Det er ikke noe galt i å dykke dypt i luften. Dette er hvis du gjør den nødvendige forberedelsen, logistikken og har nødvendig erfaring. Dyp luft er bare et annet verktøy i verktøykassen.

Leave a Reply