Dypvevsmassasje mot svensk massasje – hva er forskjellen?

By | October 15, 2021

Når vi går gjennom listen over tjenester som tilbys på et spa, har vi ofte en tendens til å forestille oss hvordan hver massasjeterapi kan være, før vi bestemmer oss for hva vi vil benytte oss av. Ofte ender vi med å bruke en tilfeldig massasje, fordi navnet er veldig fascinerende. Til slutt, etter massasjen, konkluderer vi med at alle massasjer er like. Men i virkeligheten er hver massasje annerledes enn den andre, og hver massasje har sine egne fordeler.

La oss vite forskjellen mellom svensk massasje og dypvevsmassasje.

Svensk massasje er en type massasje som bruker et fast trykk på musklene. Det innebærer også en rekke lange glidestrøk. Denne massasjen bruker forskjellige essensielle oljer som har forskjellige aromatiske fordeler, og disse oljene bidrar også til å redusere friksjon.

Svensk massasje øker blodsirkulasjonen i musklene, noe som letter spenningen i kroppen og forbedrer fleksibiliteten. Det stimulerer huden og nervesystemet, og beroliger derfor nervene og reduserer både fysisk, psykisk og følelsesmessig stress.

En svensk massasje innebærer påføring av fem slag, nemlig:

1. Effleurage – Langflytende slag som lar terapeuten spre oljene på kroppen og kjenne muskeltonen.

2. Petrissage – Elteslag som løfter og klemmer vevet og skyller ut stoffskiftet i dette området.

3. Friksjon – En type slag som involverer raske korte bevegelser som skaper varme i det området som bringer blodstrømmen til det området. Dette hjelper på å løsne leddbåndene.

4. TapotementDette slaget er populært kjent som ‘karate chop move’, det innebærer en rekke lette slag mot kroppen som hjelper til med å slappe av musklene.

5. VibrasjonDette slaget skaper bevegelse i hele kroppen. Når det er gjort riktig, er resultatene veldig avslappende.

Deep Tissue massasje Er en type massasje som tar sikte på å målrette den dype vevsstrukturen i kroppsmuskulaturen. Denne massasjen er hovedsakelig konsentrert om bindevevet.

Dypvevsmassasje hjelper til med rask gjenoppretting av små muskelskader og kroniske problemer. Denne massasjen er en utmerket måte å håndtere sportsskader, postural feiljustering, behandling av spasmer og muskelspenninger. Det hjelper også å frigjøre spesifikke kroniske muskelspenninger som muskulære knuter og vedheft.

Denne massasjen innebærer en rekke langsomme, spesifikke og bevisste slag, som er best for posturale avvik og unormal muskeltonus. Terapeuten her bruker flere forskjellige slag avhengig av hvilken type muskel de jobber med. Under denne massasjen begynner musklene sakte å løsne, slik at terapeuten kan bevege seg langs den.

Leave a Reply