Et dypdykk i å forstå Ayurvedic Spa og dets praksis

By | October 15, 2021

Ayurvedisk medisin har blitt fulgt i India i århundrer. En av hovedkomponentene i det er ayurvedisk massasje og spa. Også kjent som Abhyanga, fremmer praksisen velvære og balansert helse hos et individ ved å skape livsstilsendringer. Den ayurvediske tilnærmingen til å være sunn er ment å vare livet ut, den omfatter alle aspekter av livet og er inngrodd i det.

 • Forstå Ayurveda og dens historiske bruk

Med enkle og enkle ord betyr Ayurveda vitenskapen om livet. Opprinnelsen til Ayurveda er gammel, og historikere mener at medisinske eksperter begynte å registrere praksis for Ayurveda, skriftlig, for bare 2500 år siden. Før det ble det praktisert verbalt, noe som gjorde det til en av de eldste helbredelsesmetodene i hele verden. Selv i dag er det i noen deler av kloden den første tilnærmingen til behandling av plager. I andre deler, som USA, brukes ayurvedisk massasje og medisin i forbindelse med moderne medisinske teknikker.

For øyeblikket har effektiviteten av tilnærmingen gjort den ekstremt populær i vestlige land. Tusenvis og tusenvis av innbyggere i den utviklede verden inkorporerer ayurvedisk praksis i helsevesenet i stedet for å behandle det som en alternativ teknikk.

 • Å forstå nytten gjennom et eksperiment

Forskere har de siste årene begynt å studere den tradisjonelle praksisen med ayurvedisk massasje for å forstå det bedre. I en bestemt studie, utført på 20 personer, ble tre faktorer observert både før og etter en 60-minutters Abhyanga:

 1. Puls

 2. Blodtrykk

 3. Stressnivå

Resultatet av den tradisjonelle ayurvediske oljemassasjeterapien viste at individets stressnivå og hjertefrekvens reduserte i betydelig grad. Men det var en overraskende observasjon. Blodtrykksnivået til bare deltakerne endret seg som led av forhypertensjon. Eksperimentet var bevis på at ayurvedisk massasje utelukkende har konstruktive resultater. Det kan gjenopprette balansen i kropper som er såret av en sykdom, men det skaper ikke problemer hos mennesker som allerede har utmerket helse.

An Ayurvedisk spa er et element i ayurvedisk livsstil. Det sies at ayurvedisk massasje kan bli kvitt giftige kjemikalier som bygger seg opp i kroppen. Kjent som ama, høye nivåer av det førte til vektøkning og andre negative effekter på den fysiske kroppen. Ved flittig bruk av ayurvedisk massasje og livsstilen som det innebærer, kan nesten halvparten av kroppens giftstoffer elimineres. Gjennom en tradisjonell massasjeterapi kan folk forbedre:

 1. Avslapning

 2. Ernæring

 3. Sovevaner

 4. Treningsregime

 5. Vekttap

 • Divisjon av enkeltpersoner for ayurvedisk massasjeterapi

Ayurveda har blitt praktisert effektivt i århundrer og århundrer fordi den organiserer mennesker i tre kategorier. Denne inndelingen er basert på livets fire elementer: vann, jord, ild og luft.

 1. Vata: Alle former som har en tynn og slank ramme er knyttet til luftelementet, og de har en tendens til å ha problemer knyttet til næringsopptak.

 2. Kapha: Alle kropper som har en stor struktur og lider av en form for fedme er knyttet til vann eller jordelement.

 3. Pitta: Alle figurer som har en mellomstor ramme er koblet til brannelementet og har en tendens til å lide av fordøyelsesproblemer.

Det er noen kroppstyper som kan bestå av mer enn ett element. Når en person har et overskudd av energi i en eller flere komponenter, kan de ha stor nytte av abhyanga. Ayurvedisk massasje hjelper til med å balansere tilleggselementet og eventuelle problemer som oppstår fra denne ubalansen.

 • Ayurvedisk terapi og dens integriteter

Et profesjonelt spa som tilbyr ayurvedisk massasje vil være mest fordelaktig for personer som ønsker å gjøre langsiktige livsstilsendringer som fører til vekttap og en sunnere kropp. Det må bemerkes at abhyanga er en helhetlig tilnærming til å bringe et legeme i harmoni. Det krever til tider mange endringer i de daglige vanene til en person. Disse endringene påhviler vikruti eller ubalanser et organ har. Noen av justeringene vi må gjøre kan være:

 1. Kosthold

 2. Søvnplan

 3. Meditasjon

 4. Yoga

 5. Stressmestring

 6. Urtebehandlinger

En kortfattet oppsummering

Ayurvedisk massasje er en helkroppsmassasje hvor en ekspertterapeut jobber med hode, nakke, torso, armer, hender, ben og føtter med en spesifikk olje. Oljen som vanligvis er tilført urteblandinger trenger inn i huden og når molekylene som medfører endringer. Disse resulterer i lavere hjerterytme og stressavlastning. Ayurvedisk terapi er nyttig for alle kroppstyper med spesielle behandlinger fokusert på spesifikke behov. I tillegg til vanlig massasje, krever det også engasjement fra deltakeren på andre områder av livet som mat, trening og søvn.

Leave a Reply