Generelle dykkefakta for barn og nybegynnere

G

Dykking er en morsom og spennende aktivitet som alle kan glede seg over, også barn! Hvis du er en forelder med et barn som er interessert i dykking, eller du er en voksen som er interessert i aktiviteten, fortsett å lese for mer informasjon.

Grunnleggende

Det første man må vite er at SCUBA er et akronym for Self-Contained Underwater Breathing Apparatus. For å kunne dykke, må en person bruke en rekke deler av dykkeutstyr. Følgende er de grunnleggende elementene som trengs for en trygg opplevelse.

– Maske – En maske gir midler til å få et klart blikk på alt som befinner seg under vannoverflaten.

– Tank – En oksygentank er essensielt for dykking, da den er nødvendig for å holde seg under vann i lange perioder og på store dyp.

– Målere og klokke – Riktig fungerende målere og en klokke bidrar til å garantere at et dykk har riktig lengde og at dykkerne har nok oksygen til å komme trygt tilbake til overflaten.

– Finner – Svømmefinner hjelper med å manipulere gjennom vannet mye bedre enn å svømme uten. De hjelper også med farten.

– Våtdrakt – En våtdrakt er en annen viktig del av utstyret, siden vannet kan bli veldig kaldt avhengig av dykkets dybde. En våtdrakt kan også beskytte dykkeren mot potensielle irritasjoner når de kommer inn i sjøplanter og skapninger.

Sikkerhetstips

Før du prøver å dykke ved ditt favorittvannhull, enten det er en dyp innsjø eller havet, må barn og nybegynnere lære noen sikkerhetstips og regler.

Bli utdannet – Før du dykker ned i bassenget for vanntimer, er det viktig å lære det grunnleggende om dykking. Det inkluderer hvordan du leser utstyret ditt og vet hva som er og ikke er en akseptabel dykkedybde. Å bli sertifisert er et viktig skritt.

Få en fysisk – Å være i god helse er avgjørende. Personer med hjerte- eller pusteproblemer trenger ikke sette livet i fare hvis legen deres forbyr dykking.

Dykk med en kompis – Noe av det viktigste nye dykkere lærer er å aldri dykke alene. I tilfelle utstyrssvikt eller andre uventede ulykker kan det å ha en dykkerkompis bety forskjellen mellom et morsomt dykk og en tragedie.

Pust – Ved feiltakelse holder folk pusten. Når du er under vann, pust normalt ved å bruke pusteapparatet.

Sjekk utstyr – Før ethvert dykk, kontroller at alt utstyret fungerer og at du har rikelig med oksygen i tanken.

Dykking er en morsom aktivitet barn og voksne kan nyte. Ved å lære noe av det grunnleggende om aktivitets- og sikkerhetstipsene, bør alle som går inn i vannet ha en trygg og morsom opplevelse.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved