Globalisering – hvordan den påvirker tverrkulturelle relasjoner

By | November 21, 2021

Det pleide å være at “krysskultur” betydde å nå på tvers av etnisiteter. Baren for å utvikle et vellykket forhold til individer eller grupper av andre kulturer var lav. Du trengte å kommunisere et felles språk, eller brukte en tolk, forsto de grunnleggende gjøremålene og ikke av kulturen og førte forholdet ditt uten mye tanke på noe annet. Noen ganger fungerte det, noen ganger ikke.

Globalisering har direkte påvirket viktigheten av å oppnå vellykkede resultater i samhandling med andre kulturer, etnisiteter og raser. Hvorfor? Av følgende grunner.

 1. Land og etniske grupper er mye mer avhengige av hverandre. Bedrifter og deres ledere må kommunisere presist og effektivt. Selskapenes suksess kan avhenge av et vellykket forhold.

 2. Internasjonal handel og handel er betydelig høyere i dag enn for ti år siden. Mislykkede forhold kan være dødelige, ikke bare skadelig for den store handels- og handelsaktiviteten

 3. I sosiale kretser, når det tverrkulturelle forholdet ditt mislykkes, påvirker det bare ikke de to individene. Sjansene er store, med den globale trafikken i dag, er det familier fra den andre kulturen som bor i USA. De vil også bli berørt.

 4. Med alle kommunikasjonsverktøyene er alle eller nesten alle klar over hva som skjer i et forhold. Det inkluderer tverrkulturelle relasjoner.

 5. Globaliseringen har frarøvet kulturer deres renhet, deres fødsel. Tenk på folk i Asia som i dag er mye mer bevisste på livsstil i USA og omvendt. Du må virkelig ta hensyn til de spesielle egenskapene til enhver kultur. Det krever mye mer dypdykk enn før.

 6. Folk er i dag mye mer følsomme for fornærmelser mot deres kultur og arv, uansett hvor utilsiktet de er.

Så med all denne forvirringen i det tverrkulturelle landskapet, hvordan oppnår du suksess? Her er noen tips.

 • Vær ditt naturlige selv i møte med mennesker som representerer den andre kulturen. Vær ekte, oppriktig og respektfull.

 • Vær stolt over din kultur, men forkast egoet; det gjør bare vondt, helbreder ikke eller opprettholder et forhold. Mitt favoritteksempel er en mann fra en kultur som dominerte verden for 3000 år siden – men er fattig og døende i dag. Han er nedlatende overfor den amerikanske kulturen. Og lurer på hvorfor han scorer så dårlig med amerikanere.

 • Lær å kommunisere på en måte som individet fra den andre kulturen føler seg komfortabel med. Unngå slang, amerikanisme og bartalk. Det viser at du er grunt.

 • Vær oppmerksom på at globalisering forårsaker konvergens av kulturer. Til og med noe så enkelt som at to forskjellige kulturer kommuniserer på et felles språk – f.eks. engelsk – betyr at vegger kommer ned på kulturelle forskjeller.

 • Fremhev grunnleggende godhet og felles dyder i kulturene, ikke forskjeller. Du vil oppnå fantastisk følge når du gjør det, det er en sann vinn-vinn-strategi.

Lykke til.

Leave a Reply