Hvordan måle nettstedets effektivitet ved å bruke nye suksessmålinger

By | November 1, 2021

Tradisjonelt har Google PageRank og ren trafikk vært et mål på nettstedets suksess. Disse eldre beregningene blir imidlertid mindre meningsfulle i det nåværende nettmiljøet.

Forretningsfolk krever nå mer enn bare trafikk og rangeringer, markedsføringseksperter har blitt mer nettkyndige og bruker analyseverktøy levert gratis av Google for å forstå nettstedene deres og deres styrker og svakheter. Her er 7 suksessberegninger for nettsteder å vurdere i tillegg til Google PageRank og trafikk:

1. Leads. Nettsteder er ofte satt opp til å være “bedriftsbrosjyrer” ikke bare for å selge produkter. Hvis nettstedet ditt er en brosjyre du ønsker å utdanne, og du vil at forbrukere skal kontakte deg basert på hva de kan ha lært på nettstedet ditt. Av denne grunn er det viktig å måle potensielle kunder. En SEO-kampanje som ga 100 potensielle kunder er bedre enn en som ga en million sidevisninger, men ingen nye potensielle kunder.

2. Konverteringer. Kanskje du ikke selger noe direkte på nettstedet ditt, men du vil at folk skal delta, delta i en undersøkelse, anbefale nettstedet ditt eller bare abonnere på nyhetsbrevet ditt på e-post? Det er viktig å måle denne abonnenten fordi du har muligheten til å konvertere denne personen fra en mistenkt til et prospekt og fra et prospekt til en kjøper og fra kjøper til evangelist.

3. Abonnenter. Abonnentene dine er de viktigste brukerne av nettstedet ditt, selv om de ikke kjøper noe. Abonnenter blir ofte referert til som konverteringer. For å sikre at du holder dem i folden, bør du vurdere å legge til en RSS-feed slik at du kan spore og fortsette å utdanne og konvertere.

4. Tilbakevendende besøkende. Dette er åpenbart, bare tilbakevendende besøkende liker nettstedet ditt. Så jo mer de kommer tilbake, jo bedre, jo mer vellykket er du. Engangssøkende besøkende og tilfeldige besøkende på sosiale medier er ikke ryggraden på nettstedet ditt. Abonnentene og tilbakevendende besøkende (ofte de samme personene) er.

5. Sidevisninger per besøk. Sidevisninger per besøk vil ofte fortelle deg mye om hvor mye de besøkende liker nettstedet ditt. Et 1 til 1-forhold er dårlig med mindre de alle klikker på kjøpsknappen umiddelbart.

6. Tid på side og tid på stedet. Tiden brukt på en side og på nettstedet ditt kan fortelle deg om folk bare skumleser innholdet ditt eller leser hele redaksjonen din. Det er ikke alltid jo lengre jo bedre, men 5 minutter er i de fleste tilfeller bedre enn 30 sekunder, spesielt for en publiseringsside eller bare en blogg.

7. Fluktfrekvens. Fluktfrekvensen er en av de viktigste brukervennlighetsmålingene, og takket være Google Analytics kan du få tak i denne informasjonen. 100 000 besøkende fra Digg med en fluktfrekvens på 95 % betyr at faktisk bare 5.000 faktisk besøkte nettstedet ditt. Så et nettsted med et mye lavere antall besøkende og fluktfrekvens kan være mye mer vellykket enn et nettsted med store trafikktall. Målrettet kvalitetstrafikk er nøkkelen for et vellykket nettsted.

Oppsummert er det mange måter å vurdere suksessen til nettstedet ditt på. Disse 7 tipsene er noen få måter å bedømme effekten og suksessen til det du deler på nettstedet ditt med kundene dine. Registrer deg for Google Analytics (det er gratis) og ta en innføring i hvordan du bruker verktøyene. Det vil hjelpe deg og markedsføringsteamet ditt med å vurdere kommunikasjonsprogrammets suksess og hjelpe deg med å planlegge fremtidige nettstedstrategier.

Trenger du hjelp til å utvide nettvirksomheten din? Vi viser deg hvordan du bruker nettmarkedsføringsverktøy for å tiltrekke, konvertere og komme i kontakt med kunder.” Markedsføringskokkene forklarer nettmarkedsføringsverktøyene og -strategiene som går inn i spennende nettsteddesign, e-postmarkedsføring, publisitet og søkemotoroptimalisering. Om bedriften din er ny, eller du har hatt en lang tilstedeværelse på nettet, hjelper vi med å forbedre fortjenesten på nettet ved å dele vår kreative tenkning og suksessoppskrifter. Å gi næring til en bedrift er mye som å lage en deilig middag: det starter med å samle de riktige ingrediensene og, som en kokk, som kreativt vet hva de skal gjøre med dem.

Leave a Reply