Infrarøde badstuer – Det hemmelige terapiverktøyet

By | December 7, 2021

Infrarøde badstuer antas å ha sin opprinnelse fra forskning utført av NASA på seksti- eller åttitallet – avhengig av hvilket nettsted du leser.

Jeg har sett på spin-off-databasen for NASA-produkter fra utviklingen deres for romfart, og jeg kan ikke se noen referanser til produksjon av den langt infrarøde badstuen.

Men ved å grave litt lenger fant jeg en artikkel av Dr. Aaron M. Flickstein med tittelen “Research on Far Infrared Rays”. I den bemerker Dr. Flickstein at,

“Dr. Tadashi Ishikawa, et medlem av forsknings- og utviklingsavdelingen i Fuji Medical, mottok patent i 1965 for en keramisk infrarød varmeovn av zirkoniumoksid brukt i de første helbredende infrarøde termiske systemene.”

Han fortsetter med å si at bare japanske leger brukte infrarøde systemer i 14 år. Fram til 1979 da de ble utgitt for offentlig bruk.

Infrarød terapi ble videreutviklet og begynte å selge i USA rundt 1981.

Så det kan tenkes at NASA begynte å bruke det for astronauter på midten av 1980-tallet, slik noen badstunettsteder hevder.

Hvis du vil ha de fulle avgiftningsfordelene til en infrarød badstue er det viktig at du bruker den på riktig måte.

En infrarød badstue varmer opp vev til en større dybde sammenlignet med en vanlig badstue. Så du må bestemme deg for om du skal sjekkes ut først før den infrarøde saunaøkten.

Folk som bør sjekke før de bruker en infrarød badstue

Hvis du bruker reseptbelagte medisiner, bør du sjekke med legen din og apoteket om stoffets effektivitet reduseres ved oppvarming med langt infrarødt.

Hvis du har en spesifikk lidelse, må du snakke med legen din om nøyaktig hvordan du har tenkt å bruke en infrarød badstue. Det kan ikke være noe problem, men legen din kan være klar over visse sykdommer som ikke bør varmes opp høyere enn din “normale” kjernekroppstemperatur.

Hvis du har silikon- eller metallimplantater eller hjertemonitorer eller pacemakere, er det fornuftig å sjekke med legen din om oppvarming med infrarød varme vil påvirke det, og deg! Selvfølgelig i det usannsynlige tilfellet at du føler noen smerte slutte å bruke badstuen.

Bruk av en infrarød badstue bør ikke forårsake smerte. Hvis det gjør det, må du stoppe økten og enten oppsøke legen eller vurdere hvor smerten kommer fra. Bare gjenoppta badstuøktene når du er helt fornøyd med at årsaken til smerten er fjernet.

Folk som ikke bør bruke en infrarød badstue

Hvis du har en indre infeksjon, for eksempel et tannhule, en leddskade eller annen infeksjon, bør du vente til de har grodd før du bruker den infrarøde badstuen.

Gravide kvinner gjør klokt i å slutte å ta badstuer før etter fødselen, da den infrarøde badstuen varmes ned til et dypt nivå av vev. Det er ikke verdt risikoen for det ufødte barnet.

Hvis du er utsatt for store blødninger, bør du unngå infrarøde badstuer. Dette er fordi oppvarming forårsaker vasodilatasjon som hos de fleste mennesker er gunstig for hemofilie og andre med høyere risiko kan det øke sannsynligheten for blødning.

Hvem drar nytte av en infrarød badstue?

Idrettsutøvere, fotballspillere, golfere, faktisk alle som har en aktiv livsstil. Dessuten kan den infrarøde badstuen fremme raskere tilheling av forstuinger og andre skader (la det stå 48 timer før du bruker badstuen for å la hevelse og varme reduseres fra skaden først).

Infrarød varme vil hjelpe restitusjon, med eller uten skade fordi:

1) Infrarød varme øker strekkbarheten til kollagenvev

2) Infrarød varme reduserer stive ledd

3) Infrarød varme reduserer muskelspasmer

4) Infrarød varme hjelper med smertelindring

5) Infrarød varme øker blodstrømmen for å fremme helbredelse.

Så det er også nyttig for personer med leddgikt og også med legg- eller kroppssår på grunn av den dypere penetrerende varmen og evnen til å få blodet til å strømme raskere.

Hudsykdommer som eksem, akne, brennesleutslett Psoriasis og til og med blokkerte porer blir alle hjulpet av infrarød badstuterapi.

Det er en hel liste over medisinske tilstander som alle lindres eller forbedres med infrarød badstueterapi.

Det er absolutt nyttig når det gjelder å redusere følelsen av stress når du varmes forsiktig av den infrarøde badstuen. Kanskje du burde prøve det?

Leave a Reply