Ingen avkastning uten relevans i forsikringsbransjen

By | October 16, 2021

Forretningsstrategi i dag handler om å integrere noen nye innsikter og lage en omfattende plan for suksess. Ifølge en studie av McKinsey er det mer sannsynlig at selskaper som bruker kundeanalyser i stor grad genererer overskudd over gjennomsnittet. De stopper ikke der, de utkonkurrerer også mindre analytisk orienterte jevnaldrende, holder seg i spissen i hele kundens livssyklus og nyter mye bedre kundelojalitet. Hvordan hjelper analyse egentlig bedrifter?

Mye av æren for denne suksessen tilskrives hvor lydhøre bedrifter i dag er overfor kundenes behov og om deres fokus på å etablere systemer og retningslinjer som er relevante for kundene. Analytics gir innsikt i kundepreferanser til selskaper, som skreddersyr innholdet og meldingene for å forbli relevante for kundene og venter på en rettidig mulighet til å komme med tilbud som er tilpasset kundenes ønsker. De bruker sin innsikt til å drive bedre og mer relevante og verdifulle interaksjoner som gjør selv nye kunder til lojale, så de kommer tilbake for mer, igjen. De beholder også den uberørte lojaliteten til mangeårige kunder gjennom disse tiltakene.

Viktige måter der virksomheter forblir relevante for kundene inkluderer følgende:

Aktualitet: Tiden for å fastslå relevansen er når kunden viser interesse for produktet ditt, og ikke på noe annet tidspunkt. Salgsplanene, målene og beregningene dine har ingen relevans for en kunde. Sett produktet ditt på plass når en kunde vil ha noe lignende, og lene deg tilbake for å se avtalen.

Personalisering: Bruk analyse for å forstå kartleggingen av en kundes beslutningsreise, forstå mulighetene og områdene for friksjon med kundeinteresser.

Ekstrapolering: Ekstrapolere innsikten fra analytics for å dekke kundedemografien din på et høyt detaljnivå, ved å bruke et bredt spekter av attributter som oppførsel, demografi, beliggenhet, alder eller til og med kundens stadium i kjøpsreisen. Bruk dem til å lage personlige meldinger som bare snakker med dem om det de leter etter, ned til en farge eller størrelse.

Segmentering: Bruk data til å definere kundesegmenter ved hjelp av brede kriterier, og dykk ned dypere for å gjøre meldingen din personlig og relevant for hver gruppe etter dens egenskaper og attributter. Dette kan være takkemeldinger, forespørsler om tilbakemelding, nye tilbud om lignende produkter som gir dem en spesiell rabatt eller andre personlige insentiver.

Ansattes orientering: Bedrifter må lære opp og orientere sine ansatte for å gi kundene personlig opplevelse, enten det gjelder å tilby en tjeneste eller svare på en henvendelse. De må være villige til å lære og være fleksible når det gjelder å overføre læringen fra en kundeinteraksjon til en annen, for å revidere tilnærmingen.

Forstå kundens hensikt: Vellykkede bedrifter lærer å oppdage positive signaler om kundens hensikt eller negative signaler om at de nekter å engasjere seg, ved å bruke sin oppførsel. Denne evnen til å oppdage kundens intensjoner og lese dem riktig kvalifiserer et forsikringsselskap for å lykkes. Forsikringsselskapene i dag utnytter data fra tredjeparter, som gir et dypere innblikk i kundens helsebehov, livsstilsvalg og risikotaking, som fritidsaktiviteter, reisevalg eller til og med vekt, for å bestemme hvordan de skal skreddersy en policy som passer kundens spesielle behov. Data i dag kan hjelpe bedrifter til å forutse hensikt, ved å bruke prediktiv analyse basert på tidligere eller relaterte kjøp gjort av andre kunder, som førte til at de kjøpte et bestemt neste produkt, og oppmuntret til mer selgingsinitiativer og tilbud.

Belønning av kunder for frivillige data: Kunder i dag har en tendens til å avsløre data villig og uten insentivering. Bedrifter tilbyr gjerne gratisspill og belønninger til kunder som er villige til å dele data som avslører deres prioriteringer, vaner og smak.

Oppsalg eller kryssalg flaggede kunder: Merker behandler kunder med høy verdi annerledes. Kunder som ringer inn blir behandlet med et stort utvalg av alternativer og valg ettersom ringeagentene tilbyr relevante produkter og tjenester, eller til og med en oppgradering.

De fleste virksomheter ser en enorm verdi og multiplisert avkastning på investeringen ved å ta en så relevant tilnærming. De må erkjenne at ekte innsikt fra analyser ikke vil være mulig uten å samle inn detaljert, relevant og nyttig informasjon om kunder som kan konverteres til sanntids business intelligence. Det er også ekstremt kritisk for å lykkes med tilnærmingen for å få alle kundevendte agenter, representanter, ledere og andre til å abonnere på den samme holdningen og tilnærmingen når de arbeider med kundene.

Leave a Reply