Jeg vant i 2021!

By | October 16, 2021

Det er mange lærdommer etter å ha håndtert pandemien, så vel som alle de andre problemene vi møtte i 2020. Mange mennesker opplevde også en rekke følelser – noen de kanskje aldri har håndtert før. Gjennom det hele måtte vi tro (og fortsette å tro) at vi vil overvinne alt dette og at livet vil bli bedre.

Alt dette fikk meg til å lure på hva vi kommer til å tenke på om et år. Hva håper vi å oppnå? Hva vil vi oppleve? Hva vil vi lære? Hvordan ønsker vi å føle oss oppfylt – både profesjonelt og personlig?

Jeg snakker ikke om å lage nyttårsforsetter som de fleste enten ikke gjør eller unnlater å gjøre innen februar. Jeg snakker om et høyere tankenivå. En inspirasjon, et sterkt ønske osv. Som driver oss fremover til et større tilfredsstillelsesnivå i oss selv som forhåpentligvis også manifesterer seg for andre.

Dette krever å bruke mye tid på å reflektere over hvem vi var tidligere, hvem vi er nå og hvem vi vil være. Det inkluderer også å ha mer tankevekkende samtaler med andre i nærheten av oss om hvordan de oppfatter oss og hva de ønsker for oss. Det er å lese bøker og artikler, se på videoer og filmer, lytte til podcaster og radioprogrammer og delta på forelesninger og hendelser som utfordrer oss til å tenke annerledes om hvordan vi ser på oss selv og stiller spørsmål ved hvorfor andre ser på oss annerledes.

Det krever engasjement og utholdenhet å gjøre dette hele året, så hva har du å miste? Ville det være bedre å ikke gjøre noe og angre? Eller bestemmer du deg for at 365 dager med dette “dype dykket” for å finne ut hvem du er virkelig er verdt det? Du kan også vurdere … Kanskje det er mer du kan gjøre, men du er blind for det. Kanskje er det begrensende oppfatninger du har som holder deg tilbake. Kanskje du føler at “livet er OK for nå”, så du vil bare “slappe av” i en periode.

Uansett hva du bestemmer deg for å gjøre eller ikke gjøre, skriv et brev til deg selv akkurat nå om hvordan du føler det. Stikk den under madrassen eller legg den på et avvikende sted. Et år fra nå leser du brevet og spør deg selv “har jeg vunnet i 2021?”

Leave a Reply