Kroppsspråkskommunikasjon – 9 ting du absolutt må unngå når du har å gjøre med en sint kunde

K

Her er de ni viktigste negative kroppsspråksignalene og gestene du absolutt må unngå når du har å gjøre med en sint kunde i en spent situasjon:

1 Feil ansiktsuttrykk

Vær alltid oppmerksom på ansiktsuttrykket ditt når du kommuniserer med en kunde, spesielt når de er opprørt over noe. Sjekk med kollegene dine, veilederen og vennene dine om du viser noen irriterende ansiktsuttrykk som å himle med øynene, skue eller et upassende smil når du opplever en anspent eller ulykkelig situasjon.

Du må alltid gi et rolig, oppriktig, bekymret og interessert ansiktsuttrykk for å vise kunden at du bryr deg, setter pris på og anerkjenner hans eller hennes tilbakemeldinger og klager på deres ubehagelige opplevelser. Unngå å smile når en kunde uttrykker sinne. Hvis du gjør det, kan du opprøre kunden enda mer ved å få kunden til å føle at du ikke tar hans eller hennes problemer på alvor.

2 Irriterende stemmetone

Visste du at folk faktisk reagerer mer på hvordan du sier noe enn hva du sier. Og når du høres irritert, utålmodig eller nedlatende ut, kommer du til å få den allerede opprørte kunden til å bli enda sintere. Men tvert imot, når du høres selvsikker ut, vil kunden tro at du vet hva du snakker om, og etter hvert blir det mye lettere for deg å roe ham eller henne ned.

Du vil høres irritert ut når tonen øker på slutten av en setning, det får deg til å høres ut som om du stiller et spørsmål. Ta opp og hør på deg selv som snakker på en opptaker. Og hvis du hører at tonen øker på slutten av setningen, kan du begynne å øve på å snakke med en jevnere tone ved å avslutte setningene dine på en lavere tone. Det vil hjelpe deg å høres selvsikker og kompetent ut når du snakker.

Opprørte kunder vil til slutt roe seg mye lettere og raskere ettersom de synes det er beroligende og trøstende når du svarer dem ved å snakke med en rolig, fast, omsorgsfull og beroligende tone.

3 Lukket defensiv bevegelse med kryssede armer

Defensivitet, uvillig til å lytte og et resolutt lukket sinn er budskapene til gesten med kryssede armer. Når du tar deg av en opprørt og sint kunde, trekk armene i kors for å vise din åpenhet og vise at du lytter oppmerksomt.

4 Negativ kroppsholdning

Oppretthold alltid en åpen og ikke-truende kroppsholdning for å unngå ytterligere å øke irritasjonen til en sint kunde. Ikke fortreng ham eller henne og gi nok personlig plass ved å stå langt nok unna.

Stå eller sett deg oppreist for å vise at du er oppmerksom og lytter til kunden din. Unngå å synke eller slenge, da du vil virke uoppmerksom og uinteressert.

5 Berøring og fysisk kontakt

Unngå å berøre en sint og opprørt person til enhver tid, da det kan provosere ham eller henne ytterligere og til og med føre til uønsket vold.

6 Banning og banning

Å forbli rolig og svare med tålmodighet når noen banner og banner på deg er et tegn på styrke og ikke svakhet. Komponer deg alltid på en rolig og stødig måte når du svarer på en sint kunde. Husk at du er en profesjonell som representerer din bedrift, og det er aldri en unnskyldning for deg å banne eller banne selv om kunden gjør det.

7 Spise, tygge og nappe

Når du kommuniserer med kunden gjennom telefonen eller ansikt til ansikt, ikke tygg tyggegummi, spis eller napp i mat. Disse anses som svært irriterende handlinger i øynene til alle kunder, og det vil opprøre en allerede sint kunde ytterligere.

8 Sukk Sukk Sukk

Ikke sukk foran en sint og opprørt kunde da det bare antyder irritasjon, utålmodighet og misnøye, og det vil forverre den allerede spente situasjonen ytterligere.

9 Sakte Dilly-Dally-bevegelse

Sinte og opprørte kunder er allerede i et utålmodig humør, og de forventer at du raskt svarer på deres behov og forespørsler. Beveg deg raskt og ikke tulle når du hjelper disse kundene.

De siste ordene

Dine kroppsspråksignaler og gester vil hele tiden projisere holdningen din i offentligheten. Og du bør alltid sørge for at holdningen din er “Jeg skal gjøre det ekstra for å hjelpe og hjelpe så godt jeg kan”. Husk at den samme kvaliteten på tjenesten også forventes av deg når du er kunde.

Husk alltid at jobben din er å hjelpe kundene dine ved å betjene deres behov profesjonelt og løse deres problemer. Hvis du virkelig ikke tåler å hjelpe sinte og opprørte mennesker, er det lurt å be om overføring til en annen avdeling med andre oppgaver og ansvar.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved