Kunderelasjonsmarkedsføring i CRM-riket

By | November 5, 2021

I CRM-området jeg jobber i, mellommarkedet, betyr ikke CRM Customer Relationship Marketing. Faktisk er markedsføring oftere enn ikke det glemte barnet.

Etter å ha jobbet hovedsakelig i mellommarkedet, har jeg ikke vært like eksponert for veldefinerte markedsføringsmaskiner. Men når jeg har det, jobber de nesten alltid med andre systemer enn likemenn innen salg og service.

I disse tilfellene klarer jeg ikke å se hvordan du kan si at markedsføringen din er basert på et kundeforhold? Å ha mange funksjonelle kunderelasjoner betyr mange mulige markedsføringsresultater … og total kundeforvirring, redusert kundeverdi og minimal kundelojalitet.

En bedrift som er funksjonelt isolert, hvor forretningsenheter, produktgrupper er avdelinger ikke kommuniserer på en planlagt måte, har det som kalles siloer. Hver silo opererer med sitt eget sett med prosedyrer og mål siden de ikke vet hva de andre gjør.

Mange år som CRM-konsulent har forsterket min tro på at en effektiv CRM-implementering er mer enn en teknisk sjekkliste. Det er også mer enn en programvare- og funksjonsfokusert prosjektleder med alle de spesielle akkrediteringene og sertifiseringene. Du kan være supereffektiv på de nyeste implementeringsmetodikkene, men hvis du har savnet båten som konsulent for din klient, hvilken verdi har du egentlig levert?

Integrering av markedsføring med resten av virksomheten din

Å ha en effektiv markedsføringsstrategi er en nøkkel for enhver bedrifts suksess. Som en del av CRM-strategien er markedsføring av kunderelasjoner en av støttebrikkene. Å kjenne kunden din er avgjørende for å kunne konstruere produktene og meldingene som trengs for å holde dem lojale. Innsamling av denne kunnskapen spenner over organisasjonen, ikke bare markedsavdelingen. Så funksjonelle siloer i organisasjonen din kan skape problemer når hver har sitt eget sett med meldinger og mål.

Hvis du ikke tror på å utvide kundelojalitet fordi alle kunder til slutt svikter, er du sannsynligvis enig i at nåværende verdi og en annen definisjon av potensiell verdi kan forbedres. For å gjøre begge deler krever det at det lages en sammenhengende og omfattende strategi som sørger for konsistent og rettidig innsamling av data som trengs for å markedsføre effektivt.

Hvordan komme i gang med markedsføring av kunderelasjoner

Hvis du ønsker å få mest mulig ut av markedsføringstiltakene dine, er det noen grunnleggende grunnleggende sannheter å være klar over. Siden beslutninger tas basert på informasjonen som samles inn om kundene dine, må du ha det grunnleggende på plass:

* Opprettholde kundedemografisk informasjon

* Spor interaksjoner med kunden din; som nettbesøk, e-post, telefonsamtaler, nyhetsbrevsvar osv.

* Logg svar på markedsføringskampanjer

* Spor salg eller andre metoder for inntektsgenerering over tid

Fordelene ved markedsføring av kunderelasjoner

Hvem Hva Når

Kilometerstand vil variere med hvert selskap, da alle vil ta sine egne konkurranseavgjørelser. Teorier florerer, som demografi er nøkkelen til alt eller analysering av kundeaktivitet vil avsløre alt. Uansett hvordan du bestemmer deg for å implementere strategien din, er det 3 viktige fordeler du bør strebe etter når du analyserer den innkommende informasjonen.

* Å vite hva du vil si i fremtiden

* Å vite hvilke kunder du vil si det til

* Å vite når du trenger å si det

Markedsføring er en investering, som mange andre ting. Og når du investerer forventer du høyest mulig avkastning. Så å kaste alle pengene dine i én retning på samme tid er en garantert vei til fiasko. Du vil ha kastet bort ressursene dine, og du vil komme unna uten å kjenne kunden din bedre.

Å bruke en markedsføringsstrategi for kunderelasjoner kan absolutt forbedre virksomheten din ved å fokusere det riktige budskapet, på rett kunde, til rett tid. Dette gjør det mer sannsynlig at de svarer når de sender en one size fits all-melding og forteller deg at du er på vei til et bedre toveisforhold.

Vil ikke alle finne ut når en kunde er i ferd med å hoppe av skipet og handle raskt for å endre situasjonen? Det er slik effektiv relasjonsmarkedsføring ser ut

Leave a Reply