Øk dine evner for selvredning for dykking

By | October 15, 2021

Å være under vann er en flott opplevelse. Utdannede dykkere har muligheten til å utforske den vakre flora og fauna og nyte samspillet med vannlevende liv. Alle treningsforeninger over hele verden lærer i sine kurs hvordan de kan utforske verden på en trygg måte. Likevel kan det oppstå problemer, og med feil reaksjon kan dykkeren komme i en livstruende situasjon. Følgende ferdigheter øker dine selvredningsegenskaper og hjelper deg i det usannsynlige tilfellet av problemer under vann.

1.) God oppdriftskontroll er den viktigste ferdigheten for dykking. Den unngår å slite med å opprettholde dykkernes posisjon på overflaten og under vann. Det hjelper deg med å holde deg fri fra bunnen, reduserer risikoen for vannskader og beskytter også undervannslivet mot å bli skadet som utstyret ditt.

2.) Riktig luftveiskontroll lar deg puste lett hvis du har små mengder vann i snorkelen eller regulatoren og dermed unngår kvelning. Bare bruk tungen som en sprutbeskytter.

3.) Unngå dehydrering. Dehydrering kan forårsake kramper selv i avslappede dykk med god sikt og ingen strøm. Vær oppmerksom på prosedyrene for fjerning av kramper hvis det oppstår krampe. Få vennene dine oppmerksomhet, stopp, hvil (hold på noe om nødvendig), fortsett i lavere tempo eller avbryt dykk og overflate med dykkevennen din.

4.) Håndter problemer med lufttilførselen riktig. Det er flere alternativer for å håndtere denne typen problemer og dykkelever lærer dem på inngangsnivå. Fortsett å øve dem med kompisen din fra tid til annen på slutten av et dykk under sikkerhetsstoppet. Hvis du er til solo-dykking (ikke anbefalt av de fleste dykkerforeninger), ta med en ponni-flaske eller en selvstendig oppstigningsflaske.

5.) Vertigo (mister orientering og balanse) kan oppstå på dype dykk eller midt i vannet når du ikke har noen referanse og er en ubehagelig opplevelse, derfor må du svare riktig før det blir et alvorlig problem. Vertigo kan forårsake stress og kvalme. Når du føler deg desorientert, må du umiddelbart få oppmerksomheten til dykkekameratene. Prøv å få kontakt med et fast objekt eller kompisen din. Å kramme deg selv kan også fungere. Se på boblene dine for din opp-og-ned-retning.

Å følge disse retningslinjene vil hjelpe deg i en selvredningssituasjon. Øv og finjuster dykkekunnskapene ofte, eller meld deg på et oppfriskningsprogram hvis du ikke har dykket på en stund.

Leave a Reply