Scuba Dive in Cuba – De 5 beste stedene å dykke og snorkle på Cuba

By | December 28, 2021

Hvis du tenker på en vannbasert eventyrferie på Cuba, er du ikke alene!

Siden Cuba ligger på et stort korallrev, er det et av de beste stedene å prøve dykking! Skjærgården trekker tusenvis av dykkere hvert år, og er kjent for mildt tidevann og ingen sterk strøm.

Og fordi Cuba har en varm årlig temperatur over 73 Fahrenheit, gjør det vannet rundt øya ideelt ikke bare for overflatesnorklere, men også for utfordringsorienterte dykkere!

Her er vår TOP 5-liste over dykkesteder på Cuba:

Cayo Levisa – I nærheten av Havana finner du denne vakre offshorenøkkelen på Cubas nordvestlige kyst. Under overflaten finner du gamle vrak, fantastiske koraller og tropiske fisker. Sikten er vanligvis meget god på ca 30 meter.

Playa Giron – Dette er et av de beste stedene å dykke for nybegynnere og eksperter. Det er omtrent 2 timer fra Varadero og tilbyr utmerket hylledykking og dype grotteutflukter. Alle dykkesteder er svært nær kysten, noe som gjør det til et flott sted for nybegynnere.

Cayo Largo – Dette barriererevet ligger 2 mil utenfor kysten og er godt beskyttet mot den grove sjøen som omgir det. Vanntemperaturen har også en tendens til å være varmere her enn noe annet sted på Cuba. For å nå Cayo Largo må du bestille en kort flytur fra Havana – men det er definitivt verdt innsatsen!

Cienfuegos – Det er over 28 dykkesteder som ligger i området. Vannet rundt her er krystallklart, og inneholder noen av de mest spektakulære korallformasjonene på Cuba. Sjekk ut Faro de Luna dykkesenter – det er stedet å dykke med skipsvrak og vakre korallformasjoner.

Maria la Gorda – Som et verdensbiosfærereservat, som ligger innenfor Guanahacabibes-halvøya, er det utmerkede dykkesoner med svarte korallvegger og vrak fra 1700-tallet. Det er nesten ingen strøm å bekymre seg for, og kjøreturen tar bare ca. 4 timer fra Havana.

Det er mer enn 500 dykkesteder på Cuba, og undervannslandskapet er spektakulært. Og med internasjonalt anerkjente dykkekurs tilgjengelig over hele øya – det er ikke rart at dykkere fra hele verden kommer hit hvert år.

Leave a Reply