Scuba Diving – The Little Things

By | October 15, 2021

Dykking var på min bøtte liste, og siden jeg var nær pensjonisttilværelsen sommeren 2013, tenkte jeg at det var på tide å krysse den av. Da jeg tok de første dykkertimene, lærte jeg raskt at det er sant det mange dykkerinstruktører sier – vann er ikke menneskets naturlige miljø. Så jeg var litt engstelig for å fullføre denne sertifiseringen.

Etter litt grunnleggende forskning på lokale muligheter for dykkingundervisning, hadde jeg valgt en dykkerbutikk i Salt Lake City, en kort 20-minutters kjøretur fra hjemmet mitt. Grunnen til at jeg valgte dem er på grunn av den beroligende innflytelsen eieren, Lori, hadde på angsten min. Hun foreslo også en instruktør som var nesten på min alder, og minket frykten min ytterligere.

Jeg fullførte aggressivt det akademiske arbeidet og fullførte bassengopplæringen i god orden. Sertifiseringen av åpent vann ble oppnådd i et saltvanns “innlandshav” vest for Salt Lake City. Jeg hadde lært det grunnleggende og var nå en sertifisert, men likevel ubehagelig dykker.

Jeg visste at jeg måtte mestre disse ferdighetene for å være en trygg og kompetent dykker. Selv om jeg tok opp det i treningen, var jeg knapt i stand til å kontrollere oppdriften min, og selv om jeg tilbrakte mesteparten av mitt voksne liv som profesjonell pilot på å navigere rundt i det vestlige USA, var mine undervannsnavigasjonskunnskaper nesten ikke -eksisterende. Dessuten var jeg sertifisert på en dybde på 23 fot, og jeg visste at jeg ønsket å gå dypere. Og på toppen av det hoppet jeg aldri fra seilbåten min med 50 kilo utstyr på meg, så båtdykking ville være en ny opplevelse. Siden vi forresten bor på rundt 4 200 fot MSL, var dykking i høyden en del av treningen jeg fikk.

For å låne og endre et ordtak fra luftfarten, nå som min dykkingstrening var fullført, ble jeg sertifisert for å virkelig lære å dykke.

Kunnskap er konge

Jeg tok en 3-trinns tilnærming til denne utfordringen. Først forpliktet jeg meg til å bli med på dykk-en-lengder dykkeshoppen som tilbys hver måned til lokale innsjøer. For det andre meldte jeg meg på flere spesialitetskurs, for eksempel oppdrift, navigasjon, dypdykking, nitroxdykking og båtdykking. Siden jeg virkelig tror at kunnskap er makt, meldte jeg meg på et kurs med tittelen Dykker Stress og redning, å dempe frykten min under vann ytterligere. Jeg registrerte meg også for natt- og begrenset synlighetskurs, i tillegg til førstehjelp, HLR, AED og O2 -opplæring. Science of Diving -kurset var ikke langt bak. Og til slutt brukte jeg tid på å forbedre min fysiske tilstand.

Puh! Jeg vet, det er mye studier og innsats. Men det var verdt det for meg. Jeg lærte ikke bare det spesifikke faglige materialet, men jeg lærte også noe om hvordan jeg kan bli en bedre dykker på hvert kurs. Dette ble ytterligere forsterket hver gang jeg dro. Jeg øvde, så på og lærte.

Og så en dag innså jeg plutselig at jeg ikke hadde vært oppmerksom på de små tingene som kunne hjelpe meg med å bli en bedre dykker.

Her er flere eksempler.

Oppdrift og BC (oppdriftskompensator) og vekter

Vi hadde brukt vekter i treningsmiljøet i bassenget, og jeg satte aldri spørsmålstegn ved behovet deres. En av de første tingene jeg la merke til etterpå var at jeg virkelig ikke trengte noen vekter for å gå ned i bassenget. Dette oversatt til ingen vekter i ferskvann (med mindre jeg hadde på meg en våtdrakt). I oppdriftsklassen lærte jeg at jeg hadde gjort oppdriftskontrollen feil. Dette resulterte i at jeg var overvektig for hvert dykk til det punktet. Etter at jeg korrigerte min misforståelse, brukte jeg mindre luft i BC, noe som resulterte i mer luft for meg.

Oppdriftskompensatoren (BC), noen ganger kalt en oppdriftskontrollenhet (BCD), er utstyret som gjør rekreasjonsdykking mulig og populær. Jobben er å etablere nøytral oppdrift under vann og positiv oppdrift på overflaten. Men det er dykkeren som kontrollerer BC. Jeg måtte lære å bruke kortere luftskudd og vente på at nøytral oppdrift skulle bli tydelig. Som mor sa, er tålmodighet en dyd.

Puster

Jeg ser tilbake nå og humrer mens jeg husker hvor fort luften så ut til å forsvinne på et dykk. Ved siden av oppdrift er dette etter min mening den viktigste ferdigheten for en dykker å mestre.

Jeg lærte at angsten min, som resulterte i dårlige pustevaner under vann, kan kompenseres og til slutt elimineres av min økte kunnskap og voksende erfaring. Mitt sterke ønske om å forbedre var også en faktor.

Så snart jeg virkelig tok hensyn til pusten min, slappet jeg av. Resultatet var todelt – jeg var ikke bare mer avslappet, men jeg hadde også nok luft til å utforske mer av undervannsverdenen vår.

Verdien av en datamaskin

Hver dykker bør lære å bruke dykketabeller. På den måten forstår vi prinsippene for gasskomprimering og dekomprimering bedre. Vi lærer hvorfor avgassing er så viktig, og hvordan vi oppnår det ved å følge bordene. Når det er sagt, er dykking med en datamaskin så mye bedre enn å dykke på bord.

Men her er en advarsel – lær å bruke datamaskinen din før du dykker. Deretter gjør du et enkelt dykk neste og bruker alle undervannsfunksjonene på datamaskinen din.

Jeg kjøpte nylig en ny datamaskin og praktiserte alle funksjonene ved kjøkkenbordet mitt. Alle bortsett fra en, altså. Gjett hvilken funksjon jeg ved et uhell aktiverte ved mitt neste dykk? Det viser seg at jeg utilsiktet kan slå av lyset mens jeg er i vannet, noe som gjør datamaskinen nesten umulig å se. Delvis i mitt forsvar, hadde jeg på meg tykke hansker og kunne ikke føle når jeg trykket på en knapp. Likevel burde jeg ha lært om denne funksjonen på forhånd, og jeg burde ha øvd hjemme med hanskene på.

Personlig fitness

De siste 5 årene av karrieren min ble brukt på å sitte i en stol foran en datamaskin. Med andre ord, jeg lot min fysiske tilstand forverres. Jeg oppdaget at dette var en tydelig ulempe mens jeg lærte å være en dyktig dykker. Så jeg ble med på det lokale treningsstudioet og begynte reisen til bedre helse, inkludert trimming av vekten min med 6 kilo. For en forskjell dette gjorde! Nå kunne jeg bære utstyret mitt fra parkeringsplassen til strandlinjen uten å bli svinget til det å hvile i 20 minutter før jeg kunne dykke. Dette forbedret også pusten min, så jeg brukte mindre luft under vann.

Kunnskap om dykkestedet

Jeg fant ut at hvis jeg gjorde litt research om det kommende dykkestedet, var jeg mer rolig under dykket. Forskning kan være alt fra et Internett -søk til kommentarer fra dykkere som har vært der. Denne senket angsten for dykket resulterte i å bli mer avslappet under dykket – igjen resulterte det i å bruke mindre luft gjennom dykket.

Dykk briefing

Dette stemmer helt overens med det forrige emnet. Jo mer du vet om dykket, jo mer avslappet kan du være i vannet. Divemaster eller kaptein kan gjøre hvert dykk mer interessant og hyggelig. Sørg for å delta på orienteringen for hvert dykk; de vil ha sesongoppdateringer på nettstedet, inkludert det du kan forvente å se.

Utstyr

Som de fleste nye dykkere brukte jeg leieutstyr til mine tidlige dykk. Selv om utstyret var passende, var det bare ikke helt riktig. Jeg fikk det til å fungere, men jeg visste at det måtte være en bedre måte. Jeg investerte til slutt i et bedre BC og en oppgradert regulator. Disse to kjøpene gjorde dykking mindre belastende og morsommere. Fordi jeg dykker mye i kaldt vann, bestemte jeg meg for å investere i en best – ikke bedre, men helt til beste – 7 mm våtdrakt som passet akkurat til kroppsformen min. Dette, sammen med riktige støvler og hette, gjorde dykking i kaldt vann mer behagelig.

Forresten, jeg kjøpte våtdrakten etter å ha snakket med dykkerbutikken. Hennes mangeårige erfaring resulterte i at jeg fikk en kvalitets våtdrakt som fungerer perfekt for meg. Tipset her er, ikke glem å snakke med mer erfarne dykkere for anbefalinger når du har et spørsmål.

Nyttige ferdigheter

Jeg fikk nylig en student til å spørre meg om jeg noen gang hadde mistet masken eller vanlig; hun lurte på hvorfor vi understreket disse ferdighetene så mye under treningen. Det viser seg at jeg på et dykk ikke var oppmerksom da kompisen min, som var foran meg, stoppet og jeg svømte inn i finnene i bevegelse. Masken min var skjev og full av vann, og regulatoren min sveiv foran meg. Så, ja, ferdighetene du lærer under trening kan være noe du trenger en dag, så øv dem med jevne mellomrom. Hvis du bare dykker noen få ganger om sommeren hvert år, bør du vurdere en oppdateringsklasse før neste års dykking begynner.

Poenget mitt er at vi må være nøye med instruktørene og andre dykkere vi dykker med, slik at vi kan lære av deres erfaring. Og vi må gjøre et poeng av å lære noe nytt på hvert dykk. Hvis det ikke er noe nytt, kan vi øve på noe vi lærte for mange år siden, men ikke har brukt nylig.

En annen nyttig og potensielt livreddende ferdighet er besluttsomheten om å gjøre et sikkerhetsstopp ved hvert dykk. Jeg vet, datamaskiner kan indikere at stopp ikke er nødvendig, men hvis du gjør flere dykk per dag eller over flere dager, oppveier fordelen med et sikkerhetsstopp den mindre forsinkelsen med å komme til overflaten. I tillegg lar den deg øve oppdriftsevner.

Konklusjon

Husk, følg reglene, ikke dykk utover din trening eller erfaring, og se etter de små tingene som vil hjelpe deg med å bli en bedre dykker.

Leave a Reply