Slik kartlegger du kundereisen

By | October 15, 2021

Hvis du eier eller leder en virksomhet, vet du at det kan være utfordrende for din bedrift å forstå tankene til kundene dine. Det kan være at du lurer på hvorfor kunden din bruker så lang tid på å bla gjennom tilbudet ditt, eller hvorfor de bruker tid på å legge produkter i handlekurven sin, bare for å lukke fanen og ikke kjøpe.

Uansett hva bekymringene dine måtte være, er hovedårsaken at du mest sannsynlig ikke har et klart grep om reisen kundene tar med bedriften din.

Kundereisen er prosessen der en kunde samhandler med et selskap for å nå et mål.

Her er 6-trinn som viser deg hvordan du kan bruke data til å kartlegge reisen kundene dine tar når de besøker nettstedet ditt.

1. Sett klare mål for kartet

Før du begynner å lage kartet ditt, spør deg selv hvorfor du lager et i utgangspunktet. Hvilke mål retter du dette kartet mot? Hvem handler det spesifikt om? Hvilken erfaring er det basert på?

Basert på konklusjonene dine, kan det være lurt å lage en kjøperpersona. Dette er en fiktiv kunde med all deres demografi og psykografi som representerer din gjennomsnittlige kunde.

2. Profilér personasene dine og definer målene deres

Med kjøperpersonen din i hånden, er neste trinn forskning. Du kan samle mye verdifull informasjon om hvordan kundene dine tenker og føler ved å be om tilbakemelding, ved hjelp av spørreskjemaer og undersøkelser. Det viktige å huske er bare å spørre faktiske kunder eller potensielle kunder som er interessert i å kjøpe varer og tjenester.

Noen avslørende spørsmål du kan stille inkluderer:

  • Hvordan hørte de om din bedrift?

  • Hva tiltrakk dem først til nettstedet ditt?

  • Hvilke problemer prøver de å løse?

  • Har de noen gang kommunisert med nettstedet ditt med det formål å kjøpe, men bestemte seg for ikke å gjøre det? I så fall, hva førte dem til denne avgjørelsen?

  • På en skala fra 1 til 10, hvor lett er det for dem å navigere på nettstedet ditt?

3. List opp alle kontaktpunktene

Kontaktpunkter er alle stedene på nettstedet ditt som kundene dine kan samhandle med deg. Dette trinnet er avgjørende for å lage et nøyaktig kart over kundereiser, av den enkle grunnen gir det deg innsikt i hvilke handlinger kundene dine utfører.

4. Handlinger

List opp alle handlingene kundene dine utfører gjennom samspillet på nettstedet ditt. Dette kan inkludere et Google -søk etter søkeordene dine, eller klikk på en e -post fra deg.

5. Følelser og motivasjoner

Den følelsesmessige motivatoren bak hver av kundens handlinger er vanligvis forårsaket av et smertepunkt eller et problem de vil fikse. Å vite hva deres problemer er, vil hjelpe deg med å gi riktig innhold til rett tid.

6. Gjør de nødvendige endringene

Når alt er sagt og gjort, bør dataene du samler inn og analyserer, gi deg et klart bilde av hva kundene dine leter etter, og enda viktigere, hvor responsiv nettstedet ditt skal være for disse behovene. Når du vet dette, kan du deretter gjøre de riktige endringene som vil nå disse målene.

Leave a Reply