Teknologi er leirbålet som vi forteller historiene våre rundt

By | January 4, 2022

På mange måter har det vært et seismisk skifte i historiefortelling som forstyrrer måten vi tradisjonelt har gjort markedsføring på. La oss vurdere hva dette betyr for måten bedrifter driver markedsføring på i dag.

I et nøtteskall, folks vaner endres, og bedrifter må tilpasse seg ved å bruke vår tids fortellermetoder. Ellers kan folk (potensielle kunder) gå dit kundeopplevelsen faller mer i smak. Dette har implikasjoner for både B2C- og B2B-bedrifter fordi folks vaner følger dem uansett hvor de går.

Det har blitt sagt, nesten til utmattelse, at Millennials er de ledende forstyrrerne på grunn av deres forkjærlighet for å bruke digital teknologi i N-te grad. Det som ikke har blitt sagt så mye er at Gen Xers og Boomers er rett bak dem. Utholdenheten til digital kommunikasjonsteknologi, som har strukket seg fra epoken med stasjonære PC-er og nå til våre smarttelefoner og nettbrett, forklarer hvorfor dette er en generasjonstrend og ikke en kjepphest.

Bedrifter som omfavner endrede samfunnsvaner posisjonerer seg for å forbli relevante i denne modige nye verdenen av omni-kommunikasjon, dvs. digitale bål. Bedrifter som fortsetter å brenne bare de tradisjonelle måtene kan finne ut på den harde måten at ingen lytter. De risikerer å høres ut som de voksne i de populære Charlie Brown-tegneseriene, hvis de i det hele tatt blir hørt.

Kanskje det er på tide med en realitetssjekk. Som forklart i et nylig webinar arrangert av Kundeopplevelse for detaljhandel, forhandlere føler seg tvunget til å presse på tradisjonen (tenk Black Friday-salg på Thanksgiving) fordi millioner av Millennials forstyrrer handleopplevelsen ved å bruke mobile enheter drevet av sanntidsdata og sosiale medier for å finne den beste avtalen med laserlignende fokus . Tilsynelatende betyr prisen mer for Millennials enn tradisjoner.

I følge webinaret, Millennials forstyrrer shopping: The New World of Connected Shopping,

  • 89 prosent av Millennial-kundene bruker smarttelefoner for å koble til Internett på daglig basis.

  • 55 prosent er avhengige av sosiale medier som sin primære kilde for shoppingnyheter og informasjon, og fjerner lett fjernsyn, som ble nummer sjette.

  • 95 prosent av Millennials har samme eller større følsomhet for pris som i fjor.

  • Google og Amazon er langt borte Millennials foretrukne metode for sammenligning-shopping på smarttelefoner.

  • 88 prosent ville vurdere å kjøpe på nett og hente i butikk for å spare $10 på en $50-vare.

Han tar opp dette problemet direkte i sin siste bok, Adam Richardson, forfatter av Innovasjon X: Hvorfor et selskaps tøffeste problemer er dets største fordel, Richardson hevder at kundeopplevelsen trenger en pågående transformasjon for å møte behovene til bemyndigede forbrukere i dagens forstyrrende kultur.

Faktisk har det vært basillioner av milepæler i kommunikasjon siden Gutenbergs presse av 1440. Fra den tiden vokste trykte medier sakte til å dominere landskapet til vår verden var fylt med bøker, magasiner, aviser, reklametavler, plakater og til slutt den mest verdsatte utskriften av alle-penger!

Men alt endret seg i det 21. århundre. Dagens overskrifter er mer sannsynlig å bli lest på digitale skjermer i stedet for trykte medier. Dermed har den digitale kommunikasjonsrevolusjonen snøballt og har blitt så allestedsnærværende at den nå leverer en tidsriktig melding fra en håndholdt enhet uansett hvor man går.

Hvordan tilpasser en bedrift seg? Den beste måten er å presentere kommunikasjonen din på alle måtene folk bruker den. Denne tilnærmingen til å nå publikum kalles omni-channel marketing. Den integrerer alle former for kommunikasjon, både offline og online, og plasserer mediene dine der kundene dine er. Det tilbyr personalisering av media slik at det kan konsumeres på en måte som passer forbrukernes livsstil. I følge utøverne av omni-channel marketing, kalles steder hvor kunder eller potensielle kunder krysser merkevaren din for “berøringspunkter”. Alt i alt er det omtrent 14 vanlige berøringspunkter.

Et av de mindre vanlige berøringspunktene kalles digital skilting. I motsetning til Internett, e-post, mobil og andre former for digital markedsføring, er det et gryende berøringspunkt, men langt fra en de facto-standard. Det kan imidlertid bare være billetten for å skille kommunikasjonsstrategien din og katalysatoren for å få folk til å snakke rundt det digitale bålet ditt – for å si det sånn.

Her er hva noen nyere forskning avslører om digital skilting:

  • I følge en digital stedsbasert videostudie av Arbitron fanger videoer som vises offentlig oppmerksomheten til rundt 70 prosent av forbrukerne.

  • Data fra Samsung indikerer at 84 prosent av britiske forhandlere mener at digital skilting skaper betydelig merkevarebevissthet – noe som understreker viktigheten av å opprettholde et konsistent, digitalt fokusert merkevarebilde for å vise frem den dynamiske historien til bedriften din.

  • En Price-Waterhouse-Coopers-undersøkelse viser at forhandlere kan redusere stresset med opplevelsen ved å bruke digital skilting for å informere og underholde forbrukere mens de venter.

  • I følge NCR Global Consumer Research vil 87 prosent av kundene ha lignende måter å få tilgang til produkter og tjenester på, uansett om de er på nett, på mobil eller personlig i en fysisk butikk. [think digital signage].

Hvordan vil din bedrifts historie bli fortalt i 2016, og vil noen lytte? Uavhengig av de forskjellige taktikkene du kan bruke for å engasjere og fange publikums interesse for produktene og tjenestene dine, er dagens digitale bål der de fleste mennesker er fortelle, lytte til og dele deres historier. Etter å ha etablert en solid Internett- og mobilkommunikasjonsplan, passer digital skilting perfekt med en omni-kanal markedsføringsstrategi, og det kan godt være en av de viktigste differensiatorene for å forstyrre disruptorene med noe som resonerer med livsstilen deres.

Leave a Reply