Topptips for vellykkede forretningsreiser med luksustrener

By | October 29, 2021

Det er ikke uvanlig å finne et selskap som har leid inn en coach for å ta med sine ansatte til et seminar, konferanse eller enkelt sosialt arrangement, men som i ettertid har blitt skuffet over resultatene.

Her skal vi undersøke noen av de vanlige årsakene og deres løsninger.

Dårlig oppmøte/svar på invitasjon

Dette er en ofte uttrykt frustrasjon i mange organiserende avdelinger.

Hvis man ignorerer mekaniske årsaker (som dårlig kommunikasjon av “vi ble ikke fortalt”-varianten eller utilstrekkelig varsel), kan dette ofte tilskrives:

  • lav moral i selskapet;

  • manglende interesse for det aktuelle arrangementet;

  • motstridende prioriteringer (arrangementet ditt har blitt planlagt på et tidspunkt som kolliderer med andre ting).

Det er ikke noe enkelt svar på dette, og bare å gjøre oppmøte obligatorisk er sannsynligvis ikke svaret. Du må kanskje analysere årsakene mer detaljert.

Misnøye med kvaliteten på transporten

I det 21. århundre forventer profesjonelle mennesker at bedriftstransport skal være moderne og komfortabel.

Hvis en “gammel banger” av en trener kommer i begynnelsen, er økten din allerede i trøbbel på grunn av feil inntrykk.

Vær forberedt på å bruke litt penger her for å få en komfortabel limousinebuss.

Påvirker personlige liv

I dag forventer og krever de fleste en faglig/personlig livsbalanse.

Så forutse misnøye og misfornøyde deltakere hvis de har måttet stå opp klokken 04.00 for å gjøre det planlagte avreisetidspunktet ditt og/eller de ikke kommer hjem før tidlig om morgenen.

En luksusbuss kan bidra til å lindre noe av dette gjennom komfort under reisen, men det vil ikke i seg selv være løsningen.

Påvirker profesjonelle liv

Når det gjelder et lignende tema som ovenfor, vil det sannsynligvis være en oppskrift på dårlig følelse å be folk om å komme tilbake veldig sent til hjemmene sine, mens de forventer at de skal være tilbake på kontoret klokken 08.00 og skyte på alle sylindre.

Sørg for eller arrangere forfriskninger

Hvis folk har blitt bedt om å stå opp uvanlig tidlig og vært på en coach en stund, så er det virkelig god psykologi å sørge for (eller stoppe for) noen forfriskninger.

Litt koffein og kaloriøkning kan sikre at folk ankommer destinasjonen som er ivrige etter å komme i gang i stedet for slitne, slitne og på jakt etter grunner til å klage.

Jernbanekjøring

Ideelt sett bør bedriftsarrangementet ditt være så ettertraktet i sin natur at kollegene dine bør kjempe om sjansen til å delta.

Bruk bare «oppmøte er obligatorisk»-tilnærminger som en absolutt siste utvei, som berørt tidligere.

Hvis du ser manglende interesse og frivillig deltakelse, er det noe galt og det kreves en ny tankegang. Folk reagerer vanligvis ikke godt på å bli tvunget til å delta på firmaarrangementer.

Forhold til den store verden

Husk at et firmaarrangement vil bli sett av mange mot et mye bredere bakteppe av den bredere forretningsverdenen du deler med kollegene dine.

Så forvent en svært negativ mottakelse for (f.eks.) en teambuilding-øvelse for bedriften på et dyrt eksternt sted, hvis bare noen få dager før selskapet har annonsert store tilleggskutt for ansatte på grunn av de rådende økonomiske omstendighetene.

Leave a Reply