Viktigheten av å forstå kundens reise på ditt e -handelsnettsted

V

Som e -handelsforhandler, vet du hva kundene dine gjør når de treffer nettstedet ditt? Vet du hvor nettstedet ditt mister besøkende, eller forstår du på hvilket tidspunkt salgstraktene kommer til destinasjonssidene dine? Hvis du svarte nei på noen av disse spørsmålene, er det svært sannsynlig at du må bruke litt tid på å forstå kundens reise gjennom nettstedet ditt.

Selv om dette kan høres ut som et skremmende prospekt, kan du benytte det på en metodisk måte og gjøre det enklere med bruk av verktøy som Google Analytics. Tiden og innsatsen som er investert i denne prosessen kan også låse opp en rekke fordeler – mest bemerkelsesverdig er muligheten for å øke konverteringer ved å redusere friksjon og koble til traktlekkasjer.

Hva ser kunden din etter?

Hvis du er i stand til å forstå hva kunden din ser etter i hvert trinn av besøket på nettstedet ditt, vil du bedre kunne levere relevant informasjon. Søker de etter et produkt? Ønsker du å sammenligne priser? Trenger de hjelp til å ta en beslutning, eller undersøker de for et fremtidig formål?

Trakten din bør filtrere inn kunder på alle stadier av denne reisen – å kunne identifisere scenen besøkende befinner seg på betyr at du er bedre plassert til å gi innholdet de trenger for å komme videre gjennom trakten og nærmere kjøpet.

Hvordan kan du gjøre kundens reise enklere?

Hvis du har konfigurert Google Analytics på stedet (og du burde), har du tilgang til et vell av data knyttet til kundeatferd. Last opp rapporten Behavior Flow under kategorien Behavior. Dette viser fremgang fra besøkende gjennom nettstedet ditt, fra sidene de går inn på, banen de tar, hvor de går tilbake og hvor de går ut. Du kan bruke dette til å avgjøre hva som holder brukerne engasjert og hvor potensielle problemer eksisterer.

Et varmekart er også nyttig her – det vil vise hvor størstedelen av interessen er konsentrert om en side. Hvis dette viser en intensitet av handling mot bunnen av siden, kan du bare flytte elementet til toppen for å glatte besøksbanen din gjennom nettstedet.

Spore og overvåke besøkendes atferd

Å holde øye med nye kontra tilbakevendende besøkende er en nyttig øvelse, men du bør også koble dette til kilden til disse besøkene. Hvilken type besøkende bruker for å få tilgang til nettstedet ditt? Å vite dette, sammen med de andre punktene som er nevnt ovenfor, kan hjelpe deg med å tilpasse tilbudet ditt slik at det passer bedre til din besøkendes atferd. Hvis du for eksempel har en stor andel besøkende som logger på fra en mobilenhet, kan du fokusere på å lage et nettsted optimalisert for mobilkonverteringer med funksjoner som gjør kundereisen enklere på en smarttelefon (for eksempel raskere sideinnlasting, større knapper, klikk for å ringe, kortere skjemaer og mobilbetalingsmuligheter).

Å vite hvordan besøkende oppfører seg betyr at du kan tilpasse nettstedet ditt deretter, og det er mye mer sannsynlig at du beholder disse kundene og får flere konverteringer.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Logo


All rights reserved